KNHS

Gerco Schröder vierde in GP Vigo
15 februari 2010
Gerco Schroder - Seattle

VIGO (KNHS) - In de Grote Prijs van Vigo, die zondagavond werd verreden, greep Gerco Schröder (Tubbergen) met Eurocommerce Seattle net naast de zege. In de barrage, waarin hij als eerste van start moest gaan, tikte de van Concorde afstammende KWPN'er een paaltje af, waardoor Schröder vierde werd in de allersnelste tijd van de negen barrageruiters.

De zege ging naar de Duitse ruiter Phillipp Weishaupt met Catoki, die als laatste starter in deze barrage door een rustig gereden rit en daarmede de risico's vermijdend de 15.000,-- euro grote hoofdprijs kon gaan ophalen. Rutherford Latham werd voor Spanje met Marcouf de l'Isle in wandeltempo tweede, voor de charmante Zweedse amazone Malin Baryard gezeten op H&M Reveur de Hurtebise.
In deze barrage was niet alleen Schröder sneller dan de winnaar, maar ook de Italiaan Gianni Govoni, de Brit Mark Armstrong en de Belgische Judy-Ann Melchior. Maar net als Schröder maakten ook zij springfouten. Harrie Smolders (Hooge Mierde), die met Exquis Oliver Q ook de lijn van rustig rijden en daarmede fouten vermijden probeerde te volgen, werd geconfronteerd met een pechfout, waardoor zijn prestatie uiteindelijk slechts goed was voor de achtste plek. Zonder de springfout zou hij tweede geworden zijn. Olaf met Leon Thijssen (Baarlo) staakten de strijd in het basisparcours.

Jacob Melissen,
In opdracht van de KNHS

Meer info zie: www.csivigo.com

Uitslag Grote Prijs (1.50m):


1) Phillipp Weishaupt (Dui) - Catoki - 0 / 0 - 45.90
2) Rutherford Latham (Spa) - Marcouf de de l'Isle - 0 / 0 - 46.71
3) Malin Baryard-Johnsson (Zwe) - H&M Reveur de Hurtebise - 0 / 0 - 47.78

4) Gerco Schröder (Tubbergen) - Eurocommerce Seattle (Concorde x Polydor) - 0 / 4 - 40.87
8) Harrie Smolders (Hooge Mierde) - Exquis Oliver Q (Quattro x Maykel)
- 0 / 4 - 46.58

Foto Gerco Schröder met Seattle door: www.melissen.net