Politie Utrecht

Persberichten Heuvelrug, 08.30 uur

Utrecht, 15-02-2010

Woning vol rook

VEENENDAAL Dankzij de ladder van een buurjongen konden op zondagochtend 14 februari de bewoners uit een woning vol rook worden gered.

Rond 09.30 uur kregen de brandweer en politie de melding van een brand in een woning aan de Korte Dreef, waarbij nog twee bewoners zich in het pand zouden bevinden. Toen agenten ter plaatse kwamen, bleek een dochter van 19 jaar via het dak te zijn gevlucht, maar de moeder van 40 jaar en haar dochter van 12 jaar bevonden zich nog in het huis. Zij zaten vast op de eerste verdieping. Een op de Prins Bernhardlaan wonende jongen van 17 jaar rende naar huis, pakte daar een ladder en rende terug naar de Korte Dreef. Met behulp van deze ladder konden agenten de moeder en 12-jarige dochter uit de woning halen.

De brandweer ging de woning binnen. Daar bleek een houten salontafel in de woonkamer te smeulen, met heel veel rookontwikkeling tot gevolg. De brandweer bluste de tafel. De tafel was vermoedelijk door een vergeten brandende kaars gaan smeulen. De woonkamer en de trap naar boven waren geheel bedekt met een roetlaag. De bewoners zijn tijdelijk ergens anders opgevangen en de Stichting Salvage is in kennis gesteld.