Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 09.00 uur

Utrecht, 15-02-2010

Bestuurder onder invloed

UTRECHT De politie heeft zondagavond een man aangehouden omdat hij onder invloed in zijn auto reed.

Tijdens de surveillance zagen agenten twee autos op het Westplein stilstaan. Het bleek dat de twee tegen elkaar waren aangereden. Agenten stopten om het tweetal mogelijk te kunnen helpen. Uit voorzorg moesten de bestuurders, 32 en 47 jaar uit Utrecht, een blaastest afleggen. De 47-jarige bestuurder had duidelijk te veel op en werd meegenomen naar het bureau. Hier wees de ademanalyse 505 ug/l uit. Omdat de man een beginnend bestuurder was werd zijn rijbewijs ingenomen. Hij kon met een proces-verbaal en een rijverbod van zeven uur weer naar huis.

Woninginbrekers op heterdaad aangehouden

UTRECHT Zondagavond vond op de Zuiderbreedte een inbraak in een huis plaats. Drie verdachten konden op heterdaad worden aangehouden.

Omstreeks 20.20 uur kreeg de politie een melding van een getuige dat er ingebroken werd in een huis aan de Zuiderbreedte. Op weg naar de locatie kregen agenten te horen dat de verdachten inmiddels in een auto waren gestapt en weggereden. Op de Burgemeester Middelweerdlaan zagen agenten de door de getuige opgegeven auto rijden. De achtervolging werd ingezet. Op de Europaweg kon de auto aan de kant worden gezet.

De drie inzittenden, 20, 21 en 23 jaar uit Woerden en De Meern, voldeden aan de opgegeven signalementen. Tevens werden in de auto diverse inbrekerswerktuigen aangetroffen. De drie mannen werden aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. De politie heeft de inbraak in onderzoek.

Fietsendief aangehouden

UTRECHT Op de Kandinskystraat heeft de politie een jongen aangehouden omdat hij verdacht werd van het stelen van een fiets.

Een getuige belde omstreeks 17.30 uur naar de politie omdat hij zag dat een jongen zich verdacht gedroeg in de omgeving van de Kandinskystraat. De jongen had een fiets tegen en gevel neergezet en was weggelopen. Ter plaatse troffen agenten twee fietsen aan. Een van de fietsen bleek van diefstal afkomstig. Via een spoor in de sneeuw kon de verdachte, 15 jaar uit Utrecht, worden achterhaald aangehouden.

Koperdief aangehouden

UTRECHT Op het Attleeplantsoen heeft de politie zondagmorgen een man aangehouden omdat hij koper had gestolen.

Rond 11.45 uur belde een getuige naar de politie omdat hij zag dat een man op een bouwterrein aan de Kennedylaan liep en zich daar verdacht gedroeg. Op weg naar het bouwterrein kregen agenten door dat de man inmiddels op een fiets vertrokken was. Ter hoogte van de Martin Luther Kinglaan zagen de agenten de verdachte fietsen. Bij het zien van de politie gooide de man zijn fiets neer en rende weg. Hierbij stak hij de rijbaan over, waarbij hij halsbrekende toeren moest uithalen om niet aangereden te worden.

Aan de andere kant van de weg probeerde de man uit het zicht van de agenten te blijven door in de bosjes van het Ettleeplantsoen te springen. Hierbij zag hij niet dat er inmiddels al twee agenten hem stonden op te wachten. De 43-jarige verdachte uit Utrecht werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. In zijn fietstassen werd allemaal koper aangetroffen.

Aanrijding letsel

UTRECHT Op de Biltse Rading vond zondagavond een aanrijding tussen twee autos plaats. Hierbij raakte een vrouw en een kind gewond.

Een 56-jarige automobilist uit Zeewolde stond omstreeks 19.45 uur te wachten voor het rode verkeerslicht op de kruising onderaan de afrit van de Rijksweg A 27. Toen de man groen licht kreeg en optrok werd hij vol aangereden door een 47-jarige bestuurder uit Utrecht. De Utrechter kwam met hoge snelheid over de Biltse Rading en reed in de richting van de Rijksweg A 27. Ter hoogte van de kruising negeerde hij het rode verkeerslicht en botste tegen de auto van de 56-jarige bestuurder aan.

Door de aanrijding liep een 41-jarige vouw uit Utrecht zwaar letsel in haar gezicht op. Zij werd naar het ziekenhuis overgebracht. Ook een kind in de auto van de 47-jarige bestuurder raakte gewond en moest voor onderzoek naar het ziekenhuis. De politie heeft de aanrijding in onderzoek.