Gemeente Zoetermeer

Nieuwe kantoorvilla's Willem Dreeslaan opgeleverd

Aan de Willem Dreeslaan in de Zoetermeerse nieuwbouwwijk Oosterheem zijn recent twee nieuwe kantoorvilla's opgeleverd. In één van deze kantoorvilla's heeft het bedrijf Enjoy & Deploy zich gevestigd. In de tweede kantoorvilla vestigen zich verschillende MKB-bedrijven. De twee kantoorvilla's zijn gebouwd in opdracht van de familie Adegeest en zijn, in goede samenwerking met de gemeente Zoetermeer, ontwikkeld door Laura en Maurits Adegeest. Zij zijn eigenaar van het pand waarin TGI en Enjoy & Deploy zich hebben gevestigd. In Zoetermeer bestaat een grote behoefte aan kleinschalige kantoorruimte. Met de bouw van de nieuwe kantoorvilla's is ingespeeld op deze behoefte.

Innovatief
De kantoorvilla's voldoen aan hoge eisen op het gebied van milieuvriendelijkheid en hebben het energiezuinige A-label verkregen. "Dit innovatieve karakter past bij Enjoy & Deploy, want wij zijn als specialist op het gebied van documentoplossingen ook steeds innovatief en duurzaam bezig," aldus Ruud van Graafeiland, mede-eigenaar van Enjoy & Deploy BV. Onder het motto Kwaliteit, Duurzaamheid en Milieuvriendelijkheid zijn de kantoorvilla's voorzien van onder andere:


* verwarming en koeling onttrokken uit een natuurlijke warmte/koude-bron;

* elektrisch, bedienbare zonwering op de zonbelaste gevels;
* energiezuinige, zelfsturende kantoorverlichting;
* 'vierjaargetijden'-beglazing met een lage U-waarde;
* vloerverwarming voor een behaaglijke verwarming;
* gereguleerde ventilatie, zonder verlies van warmte of koeling;
* volledige airconditioning;

* duurzame materialen die er mede toe bijdragen dat de kantoorvilla's het energiezuinige A-label hebben verkregen.

Regionale ondernemers
De kantoorvilla's aan de Willem Dreeslaan, waarin naast Enjoy & Deploy ook TGI Ingenieursbureau BV zich heeft gevestigd, zijn gerealiseerd door lokale en regionale ondernemers, zoals Architectenbureau Bleeker uit Zoetermeer, bouwbedrijf De Graaf uit Moerkapelle en Van Dorp Installaties uit Zoetermeer.

Op 16 maart 2009 werd de eerste paal voor twee nieuwe kantoorvilla's geslagen door voormalig wethouder E.]. (Erris) Oskam en M.J.E. (Maurits) Adegeest. Inmiddels is de bouw een afgerond en de villa's zijn eind 2009 opgeleverd.

Trots
Het spreekt voor zich dat Enjoy & Deploy BV samen met TGI Ingenieursbureau BV niet alleen trots is op zijn nieuwe milieuvriendelijke en energiezuinige locatie, maar vooral ook op het feit dat zij met de nieuwe kantoorvilla's bouwen aan een veelbelovende toekomst. Van TGI, Enjoy & Deploy én van Zoetermeer.

Bron: Bovenstaande tekst is gebaseerd op een artikel uit het magazine Zoetermeerse Zaken.