Gemeente Papendrecht

12 februari 2010

Sportcentrum Papendrecht grote stap dichterbij
Met het besluit van de gemeenteraad om te kiezen voor traject II én met de ondertekening van een overeenkomst met VORM Ontwikkeling komt het nieuwe sportcentrum aan de Lange Tiendweg echt in zicht. Het college van burgemeester en wethouders sprak al eerder zijn voorkeur uit voor traject II en ook de raadscommissie Samenleving adviseerde daarover positief. De raad gaf daar in zijn vergadering van 11 februari 2010 een hamerklap op.

Wat houdt traject II ook alweer in? Het nieuwe sportcentrum, inclusief binnen- en buitenzwembaden, wordt ontwikkeld in samenhang met een nieuw hotel (het huidige Golden Tulip) annex congrescentrum en appartementen op de hoek Burgemeester Keijzerweg/Veerweg. Een deel van het hotel wordt gesloopt; het torentje (het zogenoemde beddenhuis) blijft staan. Het sportcentrum komt te staan op een deel van de huidige locatie van hotel. Zodra het nieuwe sportcentrum hier is opgebouwd, komt de zwembadlocatie vrij. Hier kunnen dan woningen worden gebouwd. In traject II is ook ruimte gereserveerd voor een nieuw jeugdcentrum Interval, maar de discussie over een nieuw jeugdcentrum en de locatie daarvan moet nog plaatsvinden.

Planning
Eind 2010 starten de werkzaamheden voor het nieuwe hotel/congrescentrum. Aansluitend (naar verwachting begin 2012) volgt dan de bouw van het sportcentrum. Na de oplevering van het nieuwe sportcentrum zijn de woningen aan de beurt. Zoals het er nu naar uitziet kunnen de woningen in 2013/2014 gebouwd gaan worden.

Kijk voor meer informatie, voorgeschiedenis en beeldmateriaal op www.papendrecht.nl/sportcentrum.

Fietsbrug Papendrecht/Sliedrecht/Dordrecht twee dagen afgesloten De fietsbrug tussen Papendrecht/Sliedrecht (Baanhoekweg) en Dordrecht (Wantij nabij Kors Monster pad) is dinsdag 16 en woensdag 17 februari afgesloten. De brug is in slechte staat en moet vervangen worden. Sinds 5 februari worden gebruikers van het fietspad met borden geïnformeerd over de werkzaamheden en een omleidingsroute. De eerstvolgende mogelijkheid om het Wantij over te steken is bij de Wantijbrug, langs de N3.
Dinsdag 16 februari wordt de bestaande brug gelift. Dan wordt in eerste instantie een tijdelijke brug teruggeplaatst en kan bekeken worden wat de schade aan de huidige brug is. In een later stadium (moment is nu nog niet bekend) wordt de tijdelijke brug weer vervangen door een permanente.

Wmo-adviesraad vergadert
Dinsdag 16 februari om 14.00 uur vergadert de Wmo-adviesraad van Papendrecht vanaf 14.00 uur op het gemeentehuis. Het belangrijkste agendapunt op deze vergadering is de vraag of de gemeente iets kan doen voor die mensen die als gevolg van wijzigingen in de AWBZ hun ondersteuning kwijtraken of zien verminderen. En op welke manier.

De vergadering is openbaar. U bent van harte welkom om de vergadering bij te wonen. Inwoners van Papendrecht, die willen inspreken over onderwerpen gerelateerd aan de Wet maatschappelijke ondersteuning, kunnen spreekrecht aanvragen.

Wilt u een vergadering bijwonen (minimaal 3 werkdagen voor de vergadering aanmelden) of spreekrecht aanvragen (dit kan tot tien minuten voor aanvang van de vergadering), kunt u contact opnemen met de ambtelijk secretaris Paula van de Winckel, t. (078) 641 89 11 of email: p.vdwinckel@papendrecht.nl.

Vermeld uw naam, adres en telefoonnummer en het onderwerp waarover u wilt inspreken.
De agenda (en bijlagen) ligt ter inzage op de leestafel in de hal van het gemeentehuis en is te raadplegen via www.papendrecht.nl. Op de website vindt u ook meer informatie over de Wmo-adviesraad.

Papendrechtse NL Doet weer boordevol vrijwilligersactiviteiten Zaterdag 20 maart doet Papendrecht mee aan Nederland Doet (of NL Doet, voorheen Make A Difference Day). Binnenkort wordt de aanmeldingskaart met daarop alle activiteiten in elke Papendrechtse brievenbus bezorgd. Liefhebbers die willen helpen bij één van de
vrijwilligersactiviteiten, kunnen zich tot vrijdag 5 maart aanmelden.

Om nóg meer vrijwilligers op de been te krijgen richt de organisatie zich dit jaar ook op bedrijven, instellingen, buurtverenigingen, sportverenigingen. Zij kunnen zich in groepsverband aanmelden. Met collega's, straatgenoten, ploeggenoten, clubleden wordt het nóg leuker om mee te doen. Organisaties en bedrijven die deelnemen, kunnen zelfs een stimuleringspremie winnen van 500 of 2.000 euro. Zij zijn hierover schriftelijk geïnformeerd. De gemeente Papendrecht wil hiermee haar waardering tonen voor het vrijwilligerswerk dat binnen de gemeente wordt gedaan. Voor meer informatie en de beoordelingscriteria kunt u terecht bij Lisette Kleinendorst van Steunpunt Vrijwilligerswerk, t. (078) 642 81 35.
Ook Wijkgericht Werken doet mee aan NL Doet. De wijkcoördinatoren organiseren in samenwerking met jeugdcentrum Interval op zaterdag 20 maart tussen 11.00 en 15.00 uur een sport- en spelletjesdag in het Vondelpark. Wie het leuk vindt om die middag te helpen, kan zich aanmelden bij de organisatie.
En het zou helemaal geweldig zijn als zich mensen zouden aanmelden die wat vaker willen helpen bij het organiseren van sport- en spelletjesmiddagen die een paar keer per jaar in de diverse Papendrechtse wijken worden gehouden. Er komen altijd veel kinderen af op de gratis broodjes knakworst, gratis drinken en andere lekkernijen, het springkussen, het schminken en de muziekworkshop. Het aantal kinderen varieert van 150 tot 450! Vrijwilligers zijn zéér welkom om te helpen met broodjes snijden, drinken uitdelen, toezicht houden bij het springkussen en andere spelletjes, pleistertje plakken en meespelen!

Wie zich nu al wil aanmelden voor een NL Doet activiteit, kan bellen of mailen naar:
Steunpunt Vrijwilligerswerk, Lisette Kleinendorst: l.kleinendorst@pad.dwo.nl, t. (078) 642 81 35 of gemeente Papendrecht, Liesbeth van der Giessen, l.vdgiessen@papendrecht.nl, t. 14 078.

Met Theater De Willem naar Mary Poppins!
Op zaterdag 24 april 2010 vertrekken er vanuit Papendrecht bussen naar Scheveningen voor een bezoek aan de nieuwe Broadwayhit Mary Poppins, met uiteraard Noortje als Mary. William Spaaij, bekend van Footloose en Grease, speelt schoorsteenveger Bert.

Mary Poppins is de ontwapenende, maar ook komische nanny van de familie Banks. In haar bijzijn verandert iedere gebeurtenis in een wonderlijk avontuur waarmee ze zorgt voor een hartverwarmende, magische en eigentijdse musical. Met haar uitbundige levensvreugde laat zij de familie Banks en de toeschouwers zien dat het geluk dat je met elkaar deelt in de gewoonste dingen te vinden is. In deze grootse Broadway hitmusical, met een vleugje nostalgie en de nieuwste theater technieken, schittert Mary Poppins als nooit tevoren. Beleef de magie van Mary Poppins in een wervelende musical vol magische effecten. Een heerlijke avond uit om nooit te vergeten!

Kaarten voor 1e rangplaatsen (Ring) bij deze musical kosten EUR 89,00, inclusief EUR 10,00 vervoer van Papendrecht naar Scheveningen en terug. Geen parkeerkosten, geen reserveringskosten, gewoon onbezorgd genieten.
Reserveren: Onze Ticketshop is op werkdagen open van 10.00 tot 12.30 uur. t. (078) 615 82 26. Online reserveren kan ook: www.theaterdewillem.nl.

____________