Ingezonden persbericht


SPAMfighter waarschuwt voor valse e-mails van internetproviders

Amsterdam, 15 februari 2010 - De klopjacht op personen die illegaal software downloaden, is wereldwijd al een tijd aan de gang. In verschillende landen is er al een discussie gaande of het mogelijk is om de internetaccounts af te sluiten van personen, van wie bewezen is dat ze volop illegaal software, muziek en films downloaden. In verband met de strenge regelgeving rondom privacy in veel landen lijkt een definitief besluit op korte termijn niet haalbaar.

Ondanks dat de discussie over de aanpak van het illegaal downloaden van software, muziek en films wereldwijd al een tijd wordt gevoerd, lijken spammers er nu een slaatje uit te slaan. Uit onderzoek van SPAMfighter blijkt namelijk dat de afgelopen dagen het aantal spamberichten dat hierop inspeelt, enorm is toegenomen. In de berichten wordt gewaarschuwd dat providers de internetconnectie van gebruikers afsluiten als zij niet onmiddellijk stoppen met illegaal downloaden. Om hun valse berichten kracht bij te zetten, voegen spammers ook een link toe naar een zogenaamde rapportage van de illegale-downloadactiviteiten van de computergebruiker. Het klikken op deze link kan ervoor zorgen dat schadelijke software op de computer van de gebruiker wordt geïnstalleerd.

"Het komt vaak voor dat spammers publieke discussies gebruiken als onderwerp van hun berichten. Dat is in dit geval ook zo. Onderzoeken in Engeland tonen aan dat zeventig tot tachtig procent van de internetgebruikers stopt met illegaal downloaden na het krijgen van een waarschuwing. We zijn daarom bang dat een flink aantal mensen op de kwaadaardige link zal klikken", zegt Martin Thorborg, CMO en medeoprichter van SPAMfighter.

####

Voor meer informatie over de producten van SPAMfighter: www.spamfighter.com of volg ons via Twitter.com/SPAMfighter en Facebook.com/SPAMfighter.

Over SPAMfighter
SPAMfighter ontleent zijn kracht aan ruim 6,5 miljoen actieve gebruikers over de gehele wereld, die met één druk op de knop melding maken van spammails. Als verschillende gebruikers dezelfde spamkenmerken rapporteren, filtert SPAMfighter de betreffende mail automatisch uit de berichtenstroom. Zo blokkeert de oplossing negentig procent van de spam vóór deze de inbox van gebruikers bereikt. SPAMfighter is de Europese marktleider in antispamoplossingen en heeft 35 mensen in dienst. Het hoofdkantoor van de onderneming is gevestigd in Kopenhagen (Denemarken). Voor meer informatie: www.spamfighter.com.