Ingezonden persbericht


PERSBERICHT ­ Voor directe publicatie

-- begin bericht --

Wie wordt de `Slimste organisatie van Nederland'?
Het startsein voor de BI Awards van 2010 is gegeven!

Leusden, 15 februari 2010 ­ Het startsein voor de zesde editie van de BI Awards is gegeven! Ook dit jaar zal de race om de titel `Slimste organisatie van Nederland' spannend zijn. In de voorgaande jaren wonnen gerenommeerde organisaties als Ahold, het Ministerie van Sociale Zaken, KPN, UWV en het Diakonessenhuis. De mogelijkheid tot nomineren van organisaties en het zelf inschrijven om mee te dingen voor de titel `Slimste organisatie van Nederland' is geopend. Doet u mee?

Hoezo slim?
De omgang met informatie staat centraal in het bepalen of een organisatie als slim te kenmerken is of niet. Maar ook indicatoren op andere punten worden in overweging genomen bij het bepalen van de intelligentie van de organisatie. Deze indicatoren zijn vastgesteld op basis van een grootschalig intelligence onderzoek onder 389 organisaties: het Nationaal Business Intelligence Survey. Wanneer u meedingt naar de BI Awards ondersteunt u ook automatisch dit onderzoek met de antwoorden op de vragen en krijgt u hierop uitgebreid feedback. U kunt het onderzoek uiteraard ook apart invullen.

"De feedback in het Nationaal Business Intelligence Survey was voorzien van goede en bruikbare adviezen, waardoor we snel verbeterslagen konden maken" ­ William Mimpen, manager Knowledge Ricoh

De winnaar van vorig jaar: Het Diakonessenhuis
Het Diakonessenhuis heeft aangetoond bij uitstek een slimme organisatie te zijn door informatie te gebruiken om de complexe ziekenhuisprocessen en kostbare resources continu te bewaken, te analyseren en te optimaliseren. Resultaten? Gestroomlijnde processen, kortere behandelingstijden, betere bezetting, een beter inzicht in de marktsegmenten en een betere onderhandelingspositie ten aanzien van verzekeraars en artsen maatschappijen.

"We zijn erg blij met deze Award. Het bewijst hoe voortvarend we in ons ziekenhuis bezig zijn met de ontwikkeling van nieuwe sturingsinstrumenten die passen bij de huidige marktwerkingdynamiek in de zorg en bij onze missie. We zijn een innovatief ziekenhuis en zien kwaliteit van zorg en zorgzaamheid als onze speerpunten. Goede, betrouwbare informatie is daarvoor onontbeerlijk." ­ Rob Florijn, bestuursvoorzitter Diakonessenhuis Utrecht, Zeist en Doorn.

Bent u de winnaar van 2010?




Voor 2010 is de zoektocht naar de `Slimste organisatie van Nederland' inmiddels weer begonnen.

Ook dit jaar is de vakkundige jury op zoek naar organisaties die op een bijzondere manier met informatie omgaan en de BI Award 2010 waardig zijn!

"Het voordeel van deelname is de mogelijkheid om je eigen werk door deskundigen van buiten kritisch te laten beoordelen. Een jury van vakbroeders met kennis van zaken die vragen stelt waar je binnen je eigen organisatie vaak niet aan denkt ­ dat is iets waar je veel van kunt leren." ­ Egbert Dijkstra, Director Business Intelligence, Ahold Europe.

Bent u of kent u de organisatie die de BI Award en titel `Slimste organisatie van Nederland' verdient? Ga dan naar de website www.biaward.nl en schrijf uzelf in, of draag een ander aan voor nominatie! De deadline voor inschrijving is 7 april aanstaande.

-- einde bericht --

Meer informatie:
PR & Communicatie Passionned
Mirte Huizinga, mirte.huizinga@passionned.nl (

Ingezonden persbericht