Gemeente Amersfoort

Persbericht gemeente Amersfoort - maandag 15 februari 2010

Poen voor je plan: subsidie voor activiteiten van en voor jongeren

Jongeren kunnen subsidie aanvragen voor activiteiten die zij in 2010 willen organiseren voor hun jonge stadsgenoten. Per activiteit kunnen zij maximaal 2.500 euro krijgen. Samen met het jongerenplatform Young Vision organiseert gemeente Amersfoort dit zogeheten 'Poen voor je plan' voor jongeren van 13 tot en met 23 jaar.

Elke Amersfoortse jongere van 13 tot en met 23 jaar mag meedoen aan Poen voor je plan. De activiteit mag van alles zijn, van een rapbattle tot debatavond van pannatoernooi tot dansworkshops. Voorwaarden zijn wel dat de activiteit eenmalig plaatsvindt in Amersfoort in 2010 en dat het voor Amersfoortse jongeren is.

Indienen van het plan
Om in aanmerking te komen voor de subsidie, moeten jongeren een plan indienen. Daarin staat onder meer wat de activiteit inhoudt en wat het gaat kosten. Meer informatie staat op www.amersfoort.nl/jongerenbudget. Daar vinden jongeren ook tips en adressen waar zij terecht kunnen voor vragen. Zij kunnen ook hun plan samen met de klas, een groep vrienden of teamgenoten van de sportvereniging indienen. Per plan geeft de gemeente maximaal 2.500 euro subsidie. Totaal is er 15.000 euro beschikbaar voor 2010.

Stimuleren van jong talent
Wethouder Jeugd, Gert Boeve: "Wij willen jongeren in Amersfoort stimuleren hun ideeën daadwerkelijk uit te voeren. Zo krijgt jong talent de kans zich verder te ontwikkelen. Poen voor je plan draagt daar aan bij."

Poen voor je plan is de opvolger van de Jongerenprijs. Daarin streden jongeren voor de hoofdprijs van 10.000 euro. Met dat geld konden zij activiteiten uitvoeren. Met Poen voor je plan willen gemeente en Young Vision meer jongeren de kans bieden hun ideeën te realiseren.

Noot voor de redactie,