Ingezonden persbericht


Persbericht

Rotterdam, 15 februari 2010

De Rotterdam kleurt de stad geel
Bekende Rotterdammers openen legendarische schip

Vanaf vandaag is De Rotterdam open voor publiek. Ter gelegenheid van de openstelling heeft de hoorn geklonken om het schip symbolisch leven in te blazen. Verschillende bekende Rotterdammers hebben vervolgens het schip geopend door een speciale 'openingswalk' over de gangway. Dertig kinderen van de naast het schip gelegen basisschool De Globetrotter gooiden met serpentines. Ook kleurde de stad vandaag toepasselijk geel, de kleur van de bies van het schip. Honderden gigantische ballonnen van 1,5 meter doorsnede sierden de route vanuit de stad naar het schip en duizenden fietszadelhoesjes waren verspreid met de tekst: Op de Rotterdam zit je lekkerder.

Aanwezige bekende Rotterdammers waren oa. Bram Peper, Gerard Cox, Yvonne Keeley, Mike Boddé, Nelli Cooman, Joris Lutz, Quintis Ristie, Sander de Kramer, Kees Moeliker en Roland Vonk.

Rederij de Rotterdam
Onno van den Brink, directeur Rederij de Rotterdam: "Het schip zoals het nu is opgeleverd is minimaal zo goed als toen het nieuw was. Bij de renovatie is oog voor detail geweest zonder concessies te doen aan kwaliteit. Het oorspronkelijke karakter is bewaard gebleven. Daarnaast is het compleet uitgerust met de hedendaagse techniek. Het is een oud schip in een nieuw jasje. Voor Katendrecht en de stad is het schip een grote en bijzondere aanwinst. Ik heb er alle vertrouwen in dat het schip een commercieel succes gaat worden. Ook internationaal."

Exploitatiemaatschappij De Rotterdam
Willem Smit, directeur van De Rotterdam BV: "Afgelopen weken vonden op het schip hele mooie momenten van kennismaking en weerzien plaats in het bijzonder tijdens de feestelijke open dagen van Katendrecht en de HAL. Er is boven verwachting veel interesse in het schip. De aanvragen stromen al dagen binnen, van huwelijksaanzoeken en jubilea tot seminars, weekendjes weg, tours met gids en diners. We hebben allemaal erg uitgekeken naar deze openstelling en staan klaar om het publiek te omarmen met De Rotterdam."

Come aboard!
Vanaf vandaag is het mogelijk allerlei tours te boeken, te shoppen, te slapen, te dineren, te feesten of gewoon een kop koffie te komen drinken. Kaarten voor de tours zijn verkrijgbaar op de kade bij het schip, bij het Spido ticketoffice en te boeken via de website www.derotterdam.com.

Kijk voor meer informatie en openingstijden van het schip op de geheel vernieuwde website www.derotterdam.com

Over De Rotterdam
De Rotterdam V is gebouwd tussen 1956 en 1959 op de Rotterdamsche Droogdok Maatschappij (RDM). Het voormalige vlaggenschip van de Holland Amerika Lijn is het grootste passagiersschip dat ooit in Nederland werd gebouwd. Het majestueuze schip - ontworpen en ingericht door diverse gerenommeerde architecten en kunstenaars - staat symbool voor de naoorlogse bloeiperiode van Rotterdam. De Rotterdam is het ultieme historische decor waar je dichtbij, toch een ver weg gevoel krijgt. Om even de gewone wereld achter je te laten. Het schip is 228 meter lang, 28 meter breed en telt 13 dekken. Verder beschikt het schip over 2 bars, 2 restaurants, 257 hotelkamers, 31 Business Boardrooms, 20 meetingrooms, 14 banquetingruimtes, 2 shops, een theater en een dependance van het Maritiem Museum.

***Einde bericht***