Gemeente Alkmaar



Kanaalkade: metamorfose in twee stappen

Alkmaar, 15 februari 2010

Wethouder Nico Alsemgeest is trots op de herinrichting van de Kanaalkade. "Over enige tijd ontstaat hier een mooie verbindingszone tussen Overstad en de binnenstad". De werkzaamheden voor de herinrichting, die bestaat uit twee fasen, zijn op maandag 15 februari gestart.

Op de Kanaalkade wordt, tussen de Paardenmarkt en de Karpertongarage, een vrije busbaan aangelegd voor busverkeer in twee richtingen. De gemeente is afgelopen maandag gestart met de werkzaamheden. Dit betekent dat vanaf dat moment ook het eenrichtingsverkeerregiem is ingesteld. Fietsers en voetgangers kunnen nog wel in beide richtingen gebruikmaken van de Kanaalkade. Het overige gemotoriseerde verkeer alleen in oostelijke richting, dus richting de Friesebrug. U kunt vanaf de Friesebrug echter nog wel naar de Kaarsenmakersgracht (Karpertongarage) rijden.

Wachtplaatsen voor taxi's en bussen kaasmarkt
Langs de Kanaalkade, aan weerszijden van de aansluiting met de Gedempte Nieuwesloot, worden wachtplaatsen ingericht voor taxi's en toeristenbussen. Deze plaatsen kunnen echter ook worden gebruikt als laad- en loszone voor goederen.

Omleiding busvervoer
In de eerste week van de werkzaamheden kan ook het busverkeer maar in één richting gebruikmaken van de Kanaalkade. Met Connexxion is afgesproken om in deze week de stads- en streekbussen vanuit de richting van de Friesebrug volgens het `kermisregime' te laten rijden. Kijk voor meer informatie over de omleiding op www.connexxion.nl.

Optimale verbinding
Helaas veroorzaken deze werkzaamheden in eerste instantie overlast. Om vervolgens na het gereedkomen van de gehele metamorfose ervoor te zorgen dat een optimale verbinding tussen Overstad en de binnenstad ontstaat. Zo wordt het uiteindelijk één geheel, een aantrekkelijk woon-, winkel- en werkgebied. Het kan echter nog wel enige jaren duren voor dat alles gereed is.

Laatste wijziging: 15 februari 2010