Gemeente Den Haag


---


Persbericht D66 Den Haag

15 februari 2010


--

Meer Bike & Ride fietsenstallingen in Haaglanden nodig

Veel reizigers in Haaglanden kunnen dankzij de combinatie van fiets en openbaar vervoer gemakkelijk hun bestemming kunnen bereiken. De keuze voor deze combinatie wordt nog aantrekkelijker als bij belangrijke knooppunten bewaakte fietsenstallingen staan. De lijsttrekkers van D66 in Haaglanden pleiten dan ook voor een uitbreiding van deze Bike & Ride fietsenstallingen bij de knooppunten van Randstadrail.

Zo'n bewaakte fietsenstalling heeft vele voordelen. Marjolein de Jong, lijsttrekker D66 Den Haag: Je kunt dan met een gerust hart je fiets achterlaten. En het geeft ook een veilig gevoel als er 's avonds laat nog iemand is die de boel in de gaten houdt.

In Zoetermeer heeft men al ervaring met zulke bewaakte fietsenstallingen, die er mede toe hebben bijgedragen dat het aantal reizigers met Randstadrail enorm is gegroeid. Pieter Smit, wethouder van verkeer in Zoetermeer en lijsttrekker voor D66: We zijn er echt trots op dat we de Rover-reizigersprijs hiervoor hebben gekregen. Volgens hen hebben we met deze bewaakte fietsenstallingen 'de menselijke maat teruggebracht in het OV'.

Het stimuleren van het gebruik van de fiets en van het openbaar vervoer staat in de verkiezingsprogramma's van alle D66 afdelingen in Haaglanden. De afdelingen waar Randstadrail rijdt willen dat ondermeer doen met de Bike & Ride fietsenstallingen. Maar er is ook veel aandacht voor goede en veilige fietsroutes. Met betere verlichting, veilige kruisingen, en goed onderhouden fietspaden worden dit aantrekkelijke snelfietsroutes.

Voor alle nieuwe inwoners van Haaglanden zou er een fiets-ov sitmuleringspakket moeten klaar liggen, met gratis ov-kaarten, een overzicht van bewaakte fietsenstallingen en snelfietsroutes. Zo kan iedereen ervaren hoe makkelijk je met fiets en ov kunt reizen in Haaglanden.


--

Noot voor redacties