Infrabel


15-02-2010

Ongeluk twee treinen in Buizingen

Om 8.30u deze ochtend zijn twee treinen tegen elkaar gebotst op lijn 96 (Brussel-Bergen) ter hoogte van Buizingen.

Dit ongeval veroorzaakte verschillende slachtoffers. Als gevolg zijn er grote storingen op de dienstregeling tussen Brussel - Bergen en Brussel - Doornik.

Infrabel, infrastructuurbeheerder van de spoorwegen, en de NMBS, spoorwegoperator, betreuren u mee te delen dat er een ernstig ongeval heeft plaatsgevonden tussen een trein met richting Leuven-'s-Gravenbrakel en een trein met richting Quiévrain-Luik op lijn 96 (Brussel-Bergen) ter hoogte van Buizingen. De hulpdiensten en werknemers van Infrabel en de NMBS zijn ter plaatse om de slachtoffers en reizigers zo veel mogelijk bij te staan.

Oorzaken nog onbekend; slachtofferbegeleiding is prioritair Momenteel zijn de oorzaken van het tragische ongeval nog niet bekend. Het is nog te vroeg om hierover speculaties te doen. Infrabel en de NMBS willen nu in eerste instantie alle betrokkenen en familieleden zo goed mogelijk begeleiden. Familie en naasten van de slachtoffers kunnen contact opnemen met het crisiscentrum ter plaatse op het nummer 016/39.80.73

Informatie treinverkeer
Daarnaast streeft Infrabel er ook naar om het treinverkeer tussen Brussel en Bergen en tussen Brussel en Doornik zo snel mogelijk terug normaal te laten verlopen. Wellicht zullen er de hele dag ernstige storingen zijn op deze lijnen. Er wordt een vervangende busdienst ingelegd tussen Brussel-Zuid en Halle en tussen Etterbeek en Halle (in beide richtingen). Ook het internationale treinverkeer tussen België en Frankrijk is ernstig verstoord.

Van zodra er meer nieuws is over dit ongeval houden Infrabel en de NMBS u op de hoogte.