ProRail

Persbericht

15-02-2010

Wachtruimtes op station Utrecht opgevrolijkt

Vanaf maandag 15 februari zijn twee wachtruimtes op perron 14/15 van station Utrecht Centraal voorzien van kleurrijke tekeningen die bijna de gehele vloer bedekken.

Voor deze kunstwerkjes hebben NS en ProRail samengewerkt met de Stichting Abrona, een organisatie voor dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking. De tekeningen zijn ontwikkeld rond het thema âhaal de stad Utrecht naar het stationâ en zijn met een kleefbaar folie over de tegels aangebracht. De folie heeft een gegarandeerde levensduur van 2 jaar. De folies kunnen hier ook lange tijd blijven liggen omdat de bouw van de nieuwe OV-terminal door ProRail voorlopig geen gevolgen heeft voor deze perrons.

In de zomer van 2008 kreeg de wachtruimte op station Maarssen een âtapijt van madeliefjes in een weilandâ. Vanwege de positieve reacties is het nu de beurt aan station Utrecht. Bekende Utrechtse straten zoals het Neude en de Singel maar natuurlijk ook de Dom, zijn afgebeeld en toveren de wachtkamers om tot een kleurrijke âstad der verbeeldingâ.

Maandagochtend 15 februari zijn de vloerfolies onthuld door de makers van de tekeningen. Het verblijf in de wachtkamers is hierdoor een stuk aangenamer.

Vloerfolie in de wachtkamer

[s?pers.persberichten.actueel.regionaal.wachtruimtesopstationutrechtop gevrolijkt&category=Regionaal]