Ingezonden persbericht



Lezing: 'De Groep van Delft, revolutie bij het Corps' door Jan Molema

15 februari 2010 | 20:15u.
Plaats: Societeit Phoenix, Phoenixstraat 30, Delft De lezing is openbaar en er is vrij toegang
Georganiseerd door de Stichting Analyse van Gebouwen STAG in samenwerking met Studium Generale van TU Delft en het dispuut Vrije Studie van het Delftsch Studenten Corps.

In de jaren 30 van de vorige eeuw bracht een ondernemende groep studenten - waarvan velen lid waren van het Delftsch Studenten Corps - in Delft een architectuurdiscussie op gang, waarbij zowel Granpré Moliere - later gezien als de leider van de Delftse School - als kopstukken van de 'nieuwe architectuur', onder wie Gropius, Le Corbusier, Oud en Van Eesteren, betrokken waren.

Jan Molema, initiatiefnemer van het onderzoek wat ten grondslag ligt aan het te verschijnen boek en de manifestatie, geeft met deze lezing het startschot van een uitgebreid programma van lezingen, exposities, toneel, film, muziek en een conferentie rondom de groep en haar invloed, die zich zeker niet tot de architectuur beperkte.

Meer informatie over de lezing en de manifestatie is te vinden op www.bkvdl.nl/degroepvandelft-home.htm.

Voor meer achtergrondinformatie, foto's en afspraken voor interviews kunt u contact opnemen met de Stichting Analyse van Gebouwen STAG, Berend van der Lans, office@bkvdl.nl, tel. +31 (0)6 27 01 78 40.

De manifestatie wordt onder meer ondersteund door het Stimuleringsfonds voor Architectuur, het Prins Bernhard Cultuurfonds, de J.E. Jurriaanse Stichting, de EFL Stichting, terwijl wordt samengewerkt met de TU Delft, de gemeente Delft, De Nieuwe Academie, de Mooi Weer Spelen, Bacinol 2, 38CC, DSC, DSTG, Vrije Studie, de Wiardi Beckman Stichting, de Leo Smit Stichting en vele anderen.