iBasis levert volgende generatie IPX-netwerk voor hoge kwaliteitsnetwerkdiensten over beveiligde IP-ruggegraat

Bedrijf bouwt op IP-leiderschap en MPLS-capaciteiten voor het leveren van universeel IP-verbindingsplatform gepaard met veiligheid, servicekwaliteit en cascadebetalingen

BARCELONA, Spanje--(BUSINESS WIRE)-- 20100215 --

iBasis, een KPN-bedrijf, heeft vandaag aangekondigd dat iBasis IP Exchange (IPX), een globaal netwerk van de volgende generatie, beschikbaar is gesteld. Dit netwerk van de volgende generatie combineert de IP-eigenschappen van vernieuwing, flexibiliteit en doeltreffendheid met de veiligheid, kwaliteit en betrouwbaarheid van TDM.

Het iBasis IPX bouwt op de meer dan 13 jaar lange ervaring van het toonaangevende bedrijf in Voice over IP, haar succes met de GSMA IPX-proeven en de geslaagde migratie naar IP van haar bilaterale verkeer met dragers zoals Telecom Italia, dat met het IPX-model overeenkomt. Met iBasis IPX wordt netwerkoperateurs van mobiele en vaste telefonie de mogelijkheid gegeven om op doeltreffende manier samenlopende voice- en datadiensten te ontwikkelen over een veilige, beheerde IP-ruggegraat met gegarandeerde end-to-end kwaliteitsservice en ondersteuning voor cascadebetalingen. Als KPN-bedrijf levert iBasis het hefboomeffect voor de internationale MPLS-capaciteiten van KPN en haar aanwezigheid in 180 landen zodat het iBasis IPX wereldwijd toegang heeft.

“iBasis heeft een lange geschiedenis van vernieuwing en leiderschap in IP, en is daarbij een van de eerste ondernemingen die geslaagde IPX-proeven met de GSMA heeft uitgevoerd en bilateraal voiceverkeer naar IP heeft gemigreerd,” verklaarde John van Vianen, CEO van iBasis. “Wij bouwen op deze ervaring voort terwijl we nieuwe wegen onderzoeken om de power van IP in het gareel te krijgen zodat onze klanten efficiënter en winstgevender zaken kunnen doen. De IPX-oplossing die wij vandaag leveren richt zich op de onmiddellijke vraag naar een meer doeltreffende internationale verbinding- en transportoplossing voor voice en data, waarbij langere termijnservice en architectuurstrategieën, inclusief LTE, voor operateurs wordt geboden."

IPX biedt een nieuw, GSMA-gedefinieerd communicatie-ecosysteem voor operateurs van vaste en mobiele telefonie, waarbij meervoudige diensten -- voice, data en signaling -- over een enkele IP-verbinding ondersteund worden. Dit heeft ook vele andere voordelen, zoals:

  • Verhoogde stemkwaliteit: dit is mogelijk door de vermindering van het aantal TDM-transcoderingen en het gebruik van directe afsluitingverbindingen;
  • Kapitaal- en bedrijfsuitsparingen: IP-verbindingen zijn kostenbesparend, flexibeler, sneller te installeren en vereisen minder hulpbronnen voor netwerkonderhoud en -ontwikkeling omdat meervoudige diensten via een enkele servicebewuste IPX-verbinding geleverd kunnen worden;
  • Hogere kwaliteitsservices: Overeenkomsten tussen leveranciers betreffende het serviceniveau garanderen consistente en servicespecifieke kwaliteit waarbij nieuwe kwaliteitsverbeteringen zoals high definition voice codecs, eenvoudiger over de service providers geïmplementeerd kunnen worden, met als resultaat een hoogwaardige service;
  • Cascadedeclaratie en -betalingen: de IPX-provider zal kosten berekenen gebaseerd op de specifieke service via downstream IPX's en service providers.

In fysiek en logisch opzicht staat de iBasis IPX apart van het openbare Internet, zodat veiligheid gegarandeerd wordt. Terwijl deze service 180 landen beslaat, wordt Quality of Service verzekerd op een per-toepassing-basis volgens vier servicecategorieën, variërend van Real-Time, met de hoogst mogelijke garanties voor doorvoer en latentie, tot Best Effort, voor vertragingtolerantie en "bursty" toepassingen, d.w.z. dat tijdens het downloaden gedurende korte tijd groot beslag op het netwerk wordt gelegd. Omdat iBasis meervoudige soorten diensten en verbindingen ondersteunt, verwacht het bedrijf dat de vraag naar IPX-service aanvankelijk gericht zal zijn op de migratie van internationaal voiceverkeer, inclusief bilaterals, naar IP. iBasis heeft onlangs haar bilateral met Telecom Italia-Sparkle gemigreerd naar managed IP via SIP-I, een configuratie die door het bedrijf als een component van de IPX-oplossing wordt beschouwd.

Het iBasis IPX biedt Premium Voice service over IPX, inclusief faxondersteuning naar alle bestemmingen, gegarandeerde ondersteuning van Roaming en end-to-end CLI-levering naar alle bestemmingen. Ook stelt deze ISUP V2 signaling transparentie (via SIP-I) en ondersteuning voor Originally Called Number (OCN) en Re-Directing Number (RDN) (doorstuurnummer) beschikbaar.

In navolging van de GSMA-richtlijnen, ondersteunt het iBasis IPX meervoudige zakenmodellen, waaronder het traditionele Transittarief/Afsluitingstariefmodel, vaak gebruikt in de internationale voice exchange op de wholesale markt; het Hubbing-model, een combinatie van het traditionele bilaterale model met cascadedeclaraties; en het multilaterale model, voor toegang tot een groot aantal verbindingen via een enkele contractuele IPX-verbinding.

iBasis draagt op actieve wijze bij aan de inspanningen in deze sector voor de ontwikkeling van richtlijnen voor IP Interconnects en IPX. Het bedrijf is medeoprichter van de IP Interworking Alliance (IPIA) en lid van het i3 Forum, beide onafhankelijke verenigingen van communicatie-service providers die gehouden zijn tot het ontwikkelen van richtlijnen en specificaties voor interconnectnetwerken en -diensten van de volgende generatie. iBasis zal op 15 en 16 juni een GSMA IWG-bijeenkomst hosten in Boston.

Over iBasis

Het in 1996 opgerichte iBasis is een vooraanstaande wholesale-carrier van internationale langeafstandstelefoongesprekken en aanbieder van retail-services voor prepaid bellen en verbeterde services voor operateurs van mobiele telefonie. De onderneming biedt een uitgebreide portefeuille van voice-verbindingservices, value-added messaging, signaling en roaming services voor operateurs van mobiele telefonie, naast outsourcing-services voor veel van de grootste operateurs van vaste en mobiele telefonie en VoBB-services ter wereld. In december 2009 werd iBasis een volledige dochtermaatschappij van KPN. Klanten van iBasis zijn onder meer KPN, KPN Mobile, E-Plus, BASE, TDC en een groot aantal andere grote telecommunicatiecarriers zoals Verizon, Vodafone, China Mobile, China Unicom, IDT, Qwest, Skype, Telecom Italia en Telefonica. De onderneming is bereikbaar via het wereldwijde hoofdkantoor te Burlington, Mass., VS via +1 781-505-7500, of op internet via www.ibasis.com.

iBasis is een gedeponeerd handelsmerk van iBasis, Inc. Alle andere handelsmerken zijn het eigendom van hun respectieve eigenaars.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
iBasis, Inc.
Chris Ward, +1 781-505-7500
http://www.ibasis.com
of
Davies Murphy Group, Inc.
Marty Querzoli, +1 781-418-2433
ibasis@daviesmurphy.com

http://www.daviesmurphy.com