Ingezonden persbericht


UITNODIGING

VNO-NCW Den Haag

VNO-NCW Den Haag; Leeftijdsgericht Personeelsbeleid

15 februari 2010

16:00 - 19:00 uur

Vereniging VNO-NCW in Den Haag

Beste leden en relaties,

Vergrijzing, ontgroening en veranderende arbeidsethos hebben komende jaren grote impact op het functioneren van bedrijven en organisaties. Ze vormen daarmee belangrijke aandachtspunten voor elke ondernemer.

Op 15 februari tussen 16.00 en 19.00 uur houdt VNO-NCW Den Haag voor haar ondernemers en directeuren een bijeenkomst over leeftijdsgericht personeelsbeleid. Niemand minder dan de internationaal vermaarde Fin prof. Juhani Ilmarinen zal dan zijn visie geven op leeftijdsgericht personeelsbeleid. Na zijn inleiding zullen we van toonaangevende bedrijven Siemens en StudentenWerk horen hoe zij leeftijdsgericht personeelsbeleid in de praktijk invulling geven.

De bijeenkomst is de aftrap voor vervolgbijeenkomsten die de leden van VNO-NCW kring Den Haag gelegenheid geven ervaringen en opvattingen over personeelsbeleid met elkaar uit te wisselen. Want ook van elkaar kunnen we heel veel leren.

Ilmarinen: 'Managers zijn de sleutel voor goed leeftijdsbeleid'

Prof. Juhani Ilmarinen van het Finnish Institute for Occupational Health (FIOH) is de wereldwijde specialist op het gebied van levensfase beleid / generatie beleid / duurzame inzetbaarheid. Onderzoek wijst uit dat succesvol levensfasebeleid staat of valt bij het management en ten tweede dat goed beleid geld oplevert. Ilmarinen heeft, gebruik makend van 25 jaar ervaring, innovaties ontwikkeld op de gebieden leeftijdsbeleid, arbeidsvermogen, de vraag hoe je arbeidsvermogen promoot en hoe je managers en supervisors van leeftijdsbeleid coacht bij de implementatie ervan.

Siemens

Siemens behoeft geen introductie. Het bedrijf voert een bijzonder actief personeelsbeleid en past daarbij het Finse model van Juhani Ilmarinen toe. Wouter Vlasblom, directeur HR Siemens Nederland, en tevens verantwoordelijk voor het HR-beleid van Siemens in Noord-West Europa (incl. Finland), zal in een korte inleiding toelichten hoe Siemens het Finse model in de praktijk handen en voeten geeft.

StudentenWerk

StudentenWerk is marktleider in Nederland in het uitzenden van jongeren, de zogenoemde Y generatie.

Opgericht in 2000 door 3 studenten, is StudentenWerk uitgegroeid tot een internationale organisatie bestaande uit 220 medewerkers en een community van ½ miljoen jongeren. De oprichters mochten in november 2009 de Nederlandse High Growth Awards in ontvangst nemen als prijs voor het best- en snelst groeiende bedrijf van Nederland en hét rolmodel van ondernemend Nederland. Bram Bosveld, één van de oprichters, legt ons uit hoe leeftijdsgericht personeelsbeleid tot het succes van zijn onderneming leidt.

De bijeenkomst is voorbereid door een groep leden van onze kring en wordt mede mogelijk gemaakt dankzij financiële steun van VisieScope. VisieScope is gespecialiseerd in Management & Organization Development. Vanuit haar Nederlandse vestiging in Den Haag begeleidt VisieScope organisaties o.a. in generatiemanagement: high performance bereiken door de krachten van de verschillende generaties te ontplooien, aan elkaar te integreren en effectief te managen.

Aan- of afmelden

U kunt zich aan- of afmelden via de link in de linkerkolom. U treft daar tevens het programma, de deelnemerslijst en meer informatie aan over de bijeenkomst.