Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

BRIDGET MAASLAND ZET ZICH IN VOOR 'HELP DORA HELPEN'

OPBRENGST VAN INGELEVERDE DORA-KLEURPLATEN GAAT NAAR STICHTING DUTCHYPUPPY

Amsterdam, 1 februari 2010

Vanwege haar 10-jarig bestaan wordt Dora in 2010 door Nickelodeon in het zonnetje gezet. Op 15 februari wordt de campagne 'Help Dora Helpen' gelanceerd. Daarin roept Dora, samen met Bridget Maasland, kinderen op om de speciale kleurplaten in te kleuren en op te sturen naar Nickelodeon. De kleurplaten worden door heel Nederland verspreid en voor iedere ingezonden kleurplaat doneert Nickelodeon ¤11,- aan Dutchypuppy én zijn er voor de kinderen mooie prijzen te winnen.

'Toen Nickelodeon mij benaderde kon ik natuurlijk geen nee zeggen! Op deze manier hopen we een mooi bedrag op te halen voor Dutchypuppy, waarmee we zwerfhonden over de hele wereld een beter bestaan kunnen bieden. Daarnaast heb ik ook een kleine Dora & Diego fan thuis, die vast trots gaat zijn op zijn mama,' aldus Bridget Maasland.

'Bridget en haar stichting Dutchypuppy vormt in onze ogen de perfecte match met de campagne Help Dora Helpen', aldus Kaja Wolffers, VP Nickelodeon Nederland. 'Bridget zet zich al geruime tijd met volle overgave in voor haar stichting en ze boekt hiermee mooie resultaten. Omdat het merendeel van de kinderen in Nederland dol op dieren is en de populariteit van Dora geen grenzen kent, hopen we dat deze combinatie leidt tot heel veel ingekleurde kleurplaten!'

Het succes van Dora
Het is alweer 10 jaar geleden dat Dora voor het eerst in de VS te zien was op de tv. Dora is sindsdien in meer dan 120 landen bij Nickelodeon te zien en werd vorig jaar in Nederland voor het derde jaar op rij als meest populaire character verkozen onder kinderen van 1-3 jaar (Bron: IPM Kidswise Character Monitor 2009). Belangrijke reden van haar populariteit is dat Dora tweetalig wordt opgevoed en Nederlands en Engels spreekt. De kijkertjes leren dus op jonge leeftijd spelenderwijs al hun eerste Engelse woordjes.

Dutchypuppy
Stichting Dutchypuppy is door Bridget Maasland en een aantal andere hondenliefhebbers in het leven geroepen om honden over de hele wereld te helpen en ze een beter bestaan te bieden. Dutchypuppy steunt stichtingen ter plaatse met geld en goederen. Hiermee proberen ze mishandeling van honden tegen te gaan en de populatie van zwerf- en straathonden kleiner te maken.

Vanaf 15 februari:
Help Dora Helpen! Stuur je kleurplaat in en steun Dutchypuppy!

www.nickelodeon.nl

-EINDE BERICHT-



Ingezonden persbericht