Gemeente Zoetermeer

Informatiebijeenkomst kruispunt Brechtzijde-Toneellaan

Plannen voor rotonde bieden meer veiligheid

Een rotonde op het kruispunt Brechtzijde en Toneellaan moet de verkeersveiligheid vergroten. Zo luidt het plan van de gemeente om vooral fietsers die kwetsbaar zijn een veiliger fietsroute van het centrum van Zoetermeer naar het Alfrink College te bieden.

Over dit onderwerp houdt de gemeente een informatieavond op maandag 15 februari 2010 om 19.00 uur in Wijkpost Buytenwegh De Leyens, Hannie Schaftrode 142 Zoetermeer. Op de avond licht de gemeente de plannen toe en kunnen aanwezigen meedenken over de groenvoorzieningen op de kruising Brechtzijde-Toneellaan in. Wethouder Smit is aanwezig om vragen te beantwoorden.

Ook omwonenden geven aan dat de fietsveiligheid op deze route erg belangrijk te vinden. De huidige brede opzet van de kruising maakt hoge rijsnelheden mogelijk. Dit komt de verkeersveiligheid niet ten goede. Om zowel een verkeersveilige situatie, alsmede een goede doorstroming te wil de gemeente het kruispunt omvormen tot een rotonde.

Om de rotonde te kunnen aanleggen is het noodzakelijk een aantal bomen te kappen. Hiertoe is reeds een kapvergunning verleend. Herplant zal onder andere op een locatie bij de Meerpolder plaats vinden. Daarnaast zal in overleg op de locatie vervangend groen worden gerealiseerd. Verkeersveiligheid is een belangrijk speerpunt van de gemeente Zoetermeer. Vooral fietsers, die vrij kwetsbaar zijn in het verkeer, moeten veilig in Zoetermeer kunnen fietsen.