Gemeente Vlaardingen


Robin Schaap en Kim Lievaart winnen Groenste Bruiloft van Nederland

15 februari 2010

winnaars van de groenste bruiloft van nederland

Robin Schaap en Kim Lievaart uit Schiedam hebben, op vrijdag 12 februari 2010 tijdens de Valentijnsborrel in het stadhuis van Vlaardingen, de Groenste Bruiloft van Nederland gewonnen. Drie koppels maakten kans op deze hoofdprijs. Het aankomende bruidspaar had volgens de jury de beste motivatie om 'groen' te trouwen.

Vlaardingen is door de stichting Entente Florale in oktober 2009 uitgeroepen tot de Groenste Stad van Nederland. Daarom staat de jaarlijkse trouwwedstrijd in 2010 in het teken van groen en natuur. Robin en Kim hebben een bruiloft gewonnen op een herenboerderij met boomgaard in Vlaardingen. De burgemeester van Vlaardingen voltrekt het huwelijk, op 21 juni 2010 om 13.00 uur, de dag dat de zomer begint en waarop de natuur in volle bloei is. Naast de huwelijksvoltrekking krijgt het bruidspaar ook een trouwboeket en corsages, een groene trouwfotoreportage, een groen trouwboekje en een bedrag van 500,- om te besteden bij Vlaardingse ondernemers voor de voorbereidingen van het huwelijk.

Juryrapport
De deskundige jury werd voorgezeten door burgemeester Tjerk Bruinsma. Andere juryleden waren Anny Attema, wethouder Schoon, Heel en Fleurig, Nelleke van der Luit, voorzitter St. Boombehoud, Dhr. Spros en dhr. van Suchtelen van Entente Florale Nederland en Els van Rijswijk en Jacoline Wapenaar, trouwambtenaren in Vlaardingen. Robin en Kim, beiden 24 jaar, hebben elkaar ontmoet op het Groen van Prinstererlyceum. Kim is lerares op een basisschool en kan aan de kinderen een milieubewuste visie doorgeven. Robin werkt in de plantjes: microgroenten. Na het huwelijk gaan Robin en Kim allebei Schaap heten. Kim heeft een verzorgpaard en -veulen. Kortom ze zijn een leuk, sportief stel en ze houden van het buitenleven.

Trouwwedstrijd: een Vlaardingse traditie
Een trouwwedstrijd wordt een traditie in Vlaardingen, want de gemeente heeft dit al twee keer eerder georganiseerd. In 2008 gingen Zuid-Hollandse trouwambtenaren met elkaar de strijd aan en stond de mooiste speech centraal en in 2009 is een koppel getrouwd op 123456789 oftewel: om 12.34 uur en 56 seconden op 7 augustus in 2009. De gemeente wil Vlaardingen graag als trouwstad promoten. Onlangs beoordeelde 98 procent van de in Vlaardingen gehuwde koppels hun huwelijksplechtigheid met 'goed' of 'zeer goed'.

Verrassend groen Vlaardingen

Meer weten over de verkiezing tot Groenste Stad van Nederland: www.vlaardingen.nl/klavertjevier.