Gemeente Utrechtse Heuvelrug


Ondertekening samenwerkingsovereenkomst Jeugdcultuurfonds


Wethouder Elisabeth van Oostrum en Appie Alferink, directeur van het Jeugdcultuurfonds provincie Utrecht, ondertekenden vorige week een samenwerkingsovereenkomst.
Dit gebeurde op basisschool De Ontdekkingsreis in Doorn. Bij de ondertekening was ook de directrice van de basisschool, Jetske van der Greef, en een aantal leerlingen aanwezig.

De gemeente Utrechtse Heuvelrug is de eerste gemeente in de provincie die aan het Jeugdcultuurfonds deelneemt door ondertekening van een overeenkomst. Het Jeugdcultuurfonds is bestemd voor kinderen en jongeren (4 tot en met 18 jaar), die om financiële reden geen lid kunnen worden van een toneelclub of lessen kunnen volgen aan een muziekschool of andere instellingen voor actieve kunstbeoefening. Een tussenpersoon speelt hierin een belangrijke rol. Dit kan zijn een leerkracht op school, de schoolarts, de (jeugd)hulpverlener, de maatschappelijk werker van een welzijnsinstelling of gezondheidsorganisatie. Als de aanvraag is goedgekeurd, gaan de gelden rechtstreeks naar de cultuurorganisatie of instelling waar het kind aan deelneemt.

Naast het Jeugdcultuurfonds kent de gemeente ook het Jeugdsportfonds die op dezelfde wijze werkt. Ook zijn er mogelijkheden voor het sociaal maatschappelijk verkeer (lidmaatschap van (sport)verenigingen of bibliotheek) en het diplomazwemmen voor kinderen binnen de Regionale