Het Expertisecentrum

In memoriam Nelleke Huijsdens

15/02/2010

Nelleke kwam in januari 2003 bij HEC werken. Een pittige collega, ik zie haar nog zitten in de Baronessezaal, vol ongeloof dat HEC haar had aangenomen tijdens een dip in de markt. Maar geen enkel probleem, Nelleke was helemaal in haar element in en rond de haven van Rotterdam. Vervoer en logistiek waren haar specialiteiten. Een tussentijds project bij de Rijksgebouwendienst deed daar niets aan af. Den Haag was ook niet handig als je de zorg hebt voor twee heerlijke kids, die toen de peuterleeftijd hadden. Allemaal verloren reistijd en er moest aangepakt worden.

Bij het Havenbedrijf van Rotterdam was ze helemaal op haar plaats en dat was goed te combineren met het moeder zijn. Want dat was ze, ondernemend en sportief als de beste. Tot het noodlot toesloeg. Na de Roparun in 2006 met vele fietskilometers in de benen ineens een dikke buik, vreemd hoor. De huisarts stuurde haar voor onderzoek en het was fout. Ik ontving het vreselijke nieuws per SMS. Zeg jij het maar tegen HEC, want ik kan het niet, zei ze. Maar ze herpakte zich snel en dat tekent haar. Deze vijand moet je bestrijden, met alles wat je in je hebt. En dat heeft ze gedaan tot het gaatje.

Met haar kinderen en haar nieuwe levensgezel nam ze iedere gelegenheid te baat om ertussenuit te gaan. Een vakantie in de Verenigde Staten was een avontuur met groot succes. Op het werk was ze niet te stuiten, terwijl dat eigenlijk niet echt hoefde. Voor HEC heeft ze tot het echt niet meer kon vele evenementen georganiseerd, waaronder een uitstapje naar Ameland. En drummen als de beste op het feest in de Van Nelle-fabriek. Dat gaf haar kracht om door te gaan. Zonder vechten is het gedaan, gaf ze te kennen.

Wat is het hard afscheid te moeten nemen van zo'n mooie gezonde heerlijke collega. Het beneemt me de adem. En toch moet het. Ik wens haar kinderen, haar partner, haar familie en vrienden en allen die dicht om haar heen staan alle sterkte toe om deze slag te boven te komen. Voor ons is het de kunst voortaan zo van het leven te genieten als zij met ons heeft gedaan. Zij blijft in onze herinnering.

Boudien Glashouwer
Het Expertise Centrum