Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

2010Z02871

Vragen van de leden Omtzigt en Ten Hoopen (beiden CDA) aan de ministers van Economische Zaken en van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap over het artikel "Weinig echte campussen in Nederland". (Ingezonden 12 februari 2010)


1
Heeft u kennisgenomen van het artikel "Weinig echte campussen in Nederland"? 1)


2
Is het waar dat de campussen in Enschede, Eindhoven, Leiden en Wageningen, die in het onderzoek worden aangehaald, de vier volwassen campussen zijn van nationaal belang?


3
Deelt u de mening dat deze campussen economische groeipolen zijn, die zelfs in deze economisch barre tijden erin slagen om hoogwaardige werkgelegenheid aan te trekken en te behouden?


4
Welke uitkomst heeft het overleg met het nationaal innovatieplatform gehad over het vormgeven van een structurele aanpak op het gebied van campussen en waarover u 15 september aan de Kamer heeft geschreven? Wilt u daar met spoed over rapporteren, aangezien in het kader van de crisisbestrijding behoud van werkgelegenheid en aantrekken van nieuwe werkgelegenheid van groter belang is dan ooit?


5
Kunt u het rapport van Buck International aan de Kamer doen toekomen en aangeven welk gevolg u zult geven aan ieder van de aanbevelingen in het rapport?


1) Technisch Weekblad, 18 januari 2010