Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap


2010Z02874

Vragen van het lid Bosma (PVV) aan de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap over de uitlating van rector-magnificus Van der Heijden over een politicus die zou spreken over een tsunami van moslims. (Ingezonden 12 februari 2010)


1
Heeft u kennisgenomen van de uitspraken van de rector-magnificus de heer Paul van der Heijden van de Universiteit Leiden bij de recente diësviering op 8 februari 2010? 1)


2
Deelt u de inschatting dat dit PvdA-lid met zijn opmerking over "een politicus" die spreekt van een "tsunami van moslims" refereert aan Geert Wilders, die in werkelijkheid heeft gesproken over een "tsunami van islamisering" - iets totaal anders?


3
Deelt u de mening dat de kern van wetenschap altijd respect voor feiten dient te zijn?


4
Deelt u de mening dat als Van der Heijden in zijn rede vaststelt: "emoties en wetenschap gaan niet altijd goed samen", dat dit vooral geïllustreerd wordt door zijn eigen woorden?


5
Had de rector-magnificus zijn kostbare tijd niet beter kunnen gebruiken voor openbaar eerherstel van professor Wouter Buikhuisen die op de Universiteit Leiden zo zwaar werd getroffen door de linkse terreur?


1) Universiteit Leiden, 8 februari 2010: "Viering 435e dies natalis en 87e lustrum" http://www.leidenuniv.nl/dies2010/