Politie Groningen

Politie houdt viertal voor gewelddadige beroving aan

Zuidhorn, 15-02-2010 o Met de aanhouding van vier minderjarige verdachten in de leeftijd 14 t/m 17 jaar, afkomstig uit Zuidhorn, Briltil en Apeldoorn heeft de politie een geweldige beroving opgelost. Op 18 december 2009 werden twee 15-jarige jongens uit Grijpskerk en Lutjegast op de Jellemaweg in Zuidhorn beroofd van 125 euro en een mobiele telefoon.

Beide slachtoffers werden door de 14-jarige verdachte naar Zuidhorn gelokt voor het kopen van een slof sigaretten. Vlak voor de overdracht van de rookwaar verschenen de twee verdachten en zij beroofden beide 15-jarigen door met een mes te dreigen. Tijdens de beroving werd één van de overvallers door de slachtoffers herkend. Zo wist de politie uiteindelijk de vier verdachten op te sporen. Zij werden begin februari aangehouden en verhoord.De politie deed ook onderzoek naar de gestolen mobiele telefoon. Hiervoor kon een 25-jarige man uit Zuidhorn worden ingerekend. Hij bleek de telefoon te hebben geheeld.

Motief

De verdachten gaven aan dat de kick en geldgebrek het motief was voor de beroving.Twee van de verdachten zitten nog vast en twee zijn in afwachting van hun rechtszaak naar huis gestuurd. Ook de heler van de mobiele telefoon is na verhoor weer in vrijheid gesteld. Drie van de verdachten zijn bekenden van de politie.

Beslissing

De politie heeft het onderzoek afgerond. Het proces-verbaal wordt gestuurd naar het Openbaar Ministerie. De officier van justitie beslist op grond van het dossier wat met de verdachten gaat gebeuren. Het onderzoek werd gedaan door rechercheurs van het crimeteam en buurt- en jeugdagenten van het politiebureau in Zuidhorn.