ALTIUS versterkt vastgoedpraktijk met nieuwe vennoot

15/02/2010 11:04

ALTIUS

Onafhankelijk advocatenkantoor ALTIUS verstevigt zijn positie op de Belgische markt met de opmerkelijke overstap van vastgoedspecialist Lieven Peeters.

Brussel - 15 februari 2010. ALTIUS, één van de grote onafhankelijke Belgische advocatenkantoren, heeft aangekondigd dat advocaat Lieven Peeters vennoot wordt op 15 februari 2010. Lieven Peeters komt over van het Angelsaksisch kantoor Linklaters waar hij zijn carrière 13 jaar geleden is begonnen. Met deze opmerkelijke overstap versterkt ALTIUS zijn praktijkgroep Real Estate & Regulatory aanzienlijk en verstevigt het zijn positie op de Belgische markt.

Lieven Peeters is een gerenommeerd expert op het gebied van bouw- en vastgoedtransacties met achtergrond in contractenrecht en algemeen handelsrecht. Hij wordt als dusdanig ook erkend door Chambers Europe en World Leading Experts. In zijn vastgoedpraktijk begeleidt en adviseert hij cliënten over alle aspecten van vaak complexe vastgoedgerelateerde transacties waaronder het structureren van vastgoedprojecten, overnames en fusies in vastgoed, sale-and-leaseback transacties, joint ventures, leasing, publiek-private samenwerking en split structures.

Lieven Peeters heeft een aantal belangrijke transacties op de Belgische markt op zijn naam staan. Deze projecten betreffen onder meer shopping centra, commercieel vastgoed, distributiecentra en grote stedelijke ontwikkelingsprojecten. Hij is gespecialiseerd in een aantal nicheproducten zoals rusthuizen, gezondheids- & sportcentra en gemengde vastgoedprojecten.

Volgens Lieven Peeters, "biedt ALTIUS zijn cliënten een kwalitatieve en kost-efficiënte dienstverlening. De aandacht voor de commerciële belangen van cliënten zijn een belangrijke troef in de hedendaagse markt. Ook de exclusieve samenwerking met het fiscaal advocatenkantoor Tiberghien is van onschatbare waarde voor vastgoedcliënten. ALTIUS positioneert zich nu duidelijk met één van de toonaangevende vastgoedpraktijken op de Belgische markt."

ALTIUS' Managing Partner Carine Van Regenmortel voegt hieraan toe: "We zijn trots op de komst van Lieven. Zijn overstap bewijst dat ALTIUS erin geslaagd is van zijn vastgoedpraktijk een prioriteit te maken. We zijn ervan overtuigd dat in een aantrekkende markt het kantoor zich met deze versterking verder zal kunnen ontwikkelen en cliënten nog beter zal kunnen bedienen."

Volgens William Timmermans, die samen met Lieven Peeters aan het hoofd zal staan van het departement Real Estate & Regulatory, is "Lieven een uitstekend advocaat en beschikt hij over een buitengewone internationale expertise. Hij is een teamspeler en zoekt altijd naar praktische oplossingen. Ik ben ervan overtuigd dat hij zich met zijn pragmatische aanpak perfect thuis zal voelen bij ALTIUS."

Over ALTIUS

ALTIUS is één van de grote onafhankelijke Belgische advocatenkantoren en treedt op als correspondent in België voor aan aantal 'top tier' Engelse en Amerikaanse advocatenkantoren. ALTIUS verstrekt een brede waaier aan nationale en internationale transactie-gerelateerde juridische diensten, geeft juridisch advies over alle aspecten van het ondernemingsleven en staat cliënten bij in procedures voor rechtbanken. Voor alle fiscale aspecten heeft ALTIUS een nauwe samenwerking met het advocatenkantoor Tiberghien. De advocaten van ALTIUS werken constructief en oplossingsgericht.





http://www.altius.com