Gemeente Halderberge


Onderzoek verkeersluw Oudenbosch

De gemeente onderzoekt het draagvlak voor het verkeersluw maken van het winkelgebied Fenkelstraat - Varkensmarkt - Professor van Ginnekenstraat. Het gaat dan om een proef van twee jaar, met een maatregel van april tot oktober van zaterdagochtend 6 uur tot maandochtend 6 uur. Hierna volgt een evaluatie. De fractie van Gemeenschapsbelangen Halderberge heeft deze maatregel op 5 november 2009 als initiatiefvoorstel ingediend.

>> initiatiefvoorstel downloaden (PDF, 20,4Kb)

Enquête

De gemeente graag in contact komen met voor- en tegenstanders van het raadsinitiatief en in een open discussie de voor en nadelen van de maatregel bespreken. Voorafgaand aan deze discussiebijeenkomst wordt er een enquête gehouden onder de ondernemers en bewoners in dit winkelgebied. En ook uw mening telt, als bezoeker van het winkelgebied.

>> Download de enquête (Word, 51,9Kb)

U kunt de enquête invullen tot 28 februari en terugsturen of mailen naar de heer Bram Klemann (b.klemann@halderberge.nl, tel. 0165- 390 702).

Discussiebijeenkomst

De discussiebijeenkomst wordt gepland in de eerste helft van maart. Voor- en tegenstanders kunnen dan met elkaar discussiëren over het verkeersluw maken van het winkelgebied. U kunt in de enquête aangeven, of u wilt bijwonen!

Advies

De uitkomsten van de discussie en de enquête worden verwerkt in het advies aan college en raad. De gemeenteraad zal uiteindelijk een definitief besluit nemen over deze maatregel.

Eerder onderzoek

In het verleden heeft het college van burgemeester en wethouders ook een onderzoek uitgevoerd naar de haalbaarheid van een verkeersluw winkelgebied in de kern van Oudenbosch. Dit met het idee een prettigere en veiligere leefomgeving in het centrum te laten ontstaan. Omdat het draagvlak voor deze maatregel in het centrum destijds beperkt was, is besloten de verdere planvorming stop te zetten.