Onze Lieve Vrouwe Gasthuis



Persbericht: OLVG behaalt kwaliteitskeurmerk NIAZ-accreditatie

Amsterdam, maandag 15 februari 2010

Het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG) te Amsterdam heeft de NIAZ-accreditatie behaald. Dit is een kwaliteitskeurmerk voor de zorg dat wordt uitgegeven door het Nederlands Instituut voor Accreditatie in de Zorg (NIAZ). Deze accreditatie toont aan dat het OLVG aan de gestelde kwaliteitseisen voldoet en adequate en veilige zorg biedt. Tevens heeft het OLVG laten zien voortdurend te werken aan verbetering.

Eind 2009 heeft het NIAZ een bezoek gebracht aan het OLVG om te kijken of het kwaliteitssysteem van het ziekenhuis voldoet aan de NIAZ-normen. Daarbij is onder andere gekeken hoe de verbetercultuur in het ziekenhuis is en of de kwaliteit voldoende is geborgd. Dat het ziekenhuis dit keurmerk heeft ontvangen, toont aan dat het NIAZ vertrouwen heeft in de kwaliteit van het OLVG. Volgens het NIAZ scoort het OLVG sterk op punten als effectief kwaliteitsysteem, breed gedragen beleidsvisie, constructieve overlegstructuur, consequente besturingsfilosofie en op zaken als de interne visitatiecultuur met een sterke betrokkenheid van medisch specialisten. Ook wordt de enthousiaste werkgemeenschap van het OLVG geroemd. Het OLVG is het tweede ziekenhuis in Amsterdam dat het kwaliteitskeurmerk behaalt.

Douwe Hemrika, voorzitter Raad van Bestuur is trots op het resultaat. "Het behalen van het NIAZ-certificaat bevestigt dat onze medewerkers de kwaliteit van zorg in de dagelijkse werkzaamheden centraal stellen. Daarnaast betekent het dat wij patiënten, bezoekers en medewerkers een veilige omgeving bieden. Natuurlijk blijven we de zorg constant evalueren en, waar nodig, verbeteren".