Gemeente Hilvarenbeek


Uit de collegebesluitenlijst van 9 februari 2010

Samenwerkingsovereenkomst Stromenland
In het beleidsprogramma van het college is de intentie opgenomen om een samenwerkingsovereenkomst aan te gaan met Woonstichting Stromenland. Nadat met het bestuur van Woonstichting Stromenland overeenstemming was bereikt over de inhoud van de samenwerkingsovereenkomst, heeft het college de concept-overeenkomst voorgelegd aan de raadscommissie voor Ruimtelijke Ordening en Volkshuisvesting (ROV).
Het college stemt in met de aanpassingen die vanuit de commissie zijn voorgesteld en bespreekt de wijzigingen met Stromenland. Wanneer daar overeenstemming over is en ook de huurdersadviescommissie instemt, kan de samenwerkingsovereenkomst worden ondertekend op 22 februari 2010.

Kapvergunning Centrumplan Hilvarenbeek
Het college heeft onder oplegging van een herplantplicht kapvergunning verleend voor een aantal bomen dat gekapt moet worden op een terrein dat omsloten wordt door Gelderstraat - Diessenseweg en Johanna van Brabantlaan. Bij de herplantplicht wordt uitgegaan van de som van totale doorsnede van de gekapte bomen vermenigvuldigd met drie. Kap van de bomen is nodig vanwege de plannen om op dit terrein een winkel- en appartementencomplex te realiseren.
Het college heeft op maandag 8 februari 2010 vastgesteld dat CPH al een aantal bomen heeft laten kappen zonder te beschikken over de daarvoor benodigde vergunning.
Het college heeft CPH opgedragen per direct te stoppen met alle werkzaamheden.

Voorstel aan de raad

Ontwerp-structuurvisie
Het college stelt de gemeenteraad voor de structuurvisie vast te stellen. Degenen die een inspraakreactie hebben ingediend, worden geïnformeerd over het inspraakverslag, de aanpassingen in de structuurvisie en de vervolgprocedure.