FNV Sport

Fortuna Sittard uitgeroepen tot 'Werkgever van het Jaar 2009' in de sector Sport

Fortuna Sittard is door FNV Sport uitgeroepen tot Werkgever van het Jaar 2009 in de sector Sport. Bestuursleden Wil Helwig en Wil Meijers namen vrijdag deze prijs in ontvangst van Mariska Exalto, bestuurder van FNV Sport.

Fortuna dankt de prijs aan het feit dat zij vlak na de fusie- en licentieperikelen ervoor heeft gekozen om een Ondernemingsraad in het leven te roepen, waardoor de rechten van de werknemers beter gewaarborgd worden.

Voorzitter Wil Meijers is uiteraard in zijn nopjes met de prijs: "Als bestuur vinden we het belangrijk dat ons personeel zich thuis voelt binnen de organisatie en dat men weet dat haar rechten gewaarborgd zijn. De oprichting van een ondernemingsraad had vanaf het begin dan ook onze volledige steun. Dat we ook nog beloond worden met deze prijs is natuurlijk extra mooi!"

Ook Mariska Exalto van FNV Sport steunt het initiatief en prijst Fortuna Sittard: "De club is zich bewust geworden van het feit dat haar werknemers de basis vormen van het succes van de club. De loyaliteit van deze mensen heeft er onder meer voor gezorgd dat de club weer leeft. Wij hopen dat deze prijs geldt als stimulans om ook in de komende periode te blijven kijken naar bijvoorbeeld scholing, het maken van Cao-afspraken en interne communicatie."