Saxion Hogescholen
BR>

ma 15 februari 2010

Saxion installeert lector Innovation & Organization

Onlangs begon dr. Frits Prakke bij Saxion met zijn werkzaamheden als lector Innovation & Organization.

Dit lectoraat valt onder het kenniscentrum Business Development van Saxion in Deventer. De opdracht van dit kenniscentrum is om met opleidingen en studenten, met andere lectoraten en met marktpartijen innovatief en marktgericht bezig te zijn met onderzoek in binnen- en buitenland.

Frits Prakke zal samen met andere specialisten en met afstuderende studenten binnen bedrijven in de regio onderzoek doen naar de organisatie van innovatieprocessen in de praktijk. Frits Prakke: " Veel bedrijven zijn lange tijd zo druk geweest met het overleven van de kredietcrisis dat aandacht voor vernieuwing en voor verbetering van de concurrentiepositie achterop is geraakt. Het is nu tijd om weer te gaan investeren in nieuwe producten, diensten en processen. Innovatie moet opnieuw worden georganiseerd. Daar willen wij bij helpen."

Het lectoraat wil bedrijven en instellingen revitaliseren door de introductie van effectieve economische en bedrijfskundige methoden. Het daadwerkelijk toepasbaar maken van de schakels in het innovatieproces is een belangrijk aandachtspunt.

Over Frits Prakke
Frits Prakke (1946) studeerde Economie aan de Universiteit van Amsterdam en promoveerde op een proefschrift over R&D Management aan de Sloan School van het Massachusetts Institute of Technology in de Verenigde Staten. Hij doceerde Innovatie Management aan de Interfaculteit Bedrijfskunde Delft/Rotterdam en was buitengewoon hoogleraar Economie en Technologie aan de (nieuwe) Economische Faculteit van de Universiteit van Maastricht. In Apeldoorn gaf hij jarenlang leiding aan het Studiecentrum Technologie en Beleid van TNO. Frits Prakke was en is veelvuldig actief als innovatieadviseur bij Haagse en Brusselse instellingen en beleidsmakers.


------------------------------------------ EINDE PERSBERICHT
---------------------------------------

Meer informatie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Bert Velt (directeur academie FEM), tel. 053- 487 12 99, Rients Jorna (voorzitter stuurgroep kenniscentrum Business Development), tel. 0570 - 603 157 of Frits Prakke (lector Innovation & Organization) van Saxion, tel. 0570 - 603 624.


____________________ Zoek