Nederlandsch Octrooibureau


Nieuws en publicaties


Waarschuwing

Het Benelux Bureau voor de Intellectuele Eigendom waarschuwt dat merkhouders voor de vernieuwing van hun merkenregistratie kunnen worden benaderd door de "Organisatie Intellectueel Eigendom Benelux N.V.".

Dit bedrijf wil doen voorkomen dat het de officiële organisatie is, door onder meer gelijkend briefpapier en een overeenstemmend logo te gebruiken. Zelfs de website schijnt overeenkomsten te vertonen. Indien u een herinnering voor verlenging van de geldigheidsduur ontvangt, dan adviseren wij u te controleren of het wel om een herinnering van de officiële instantie gaat. Bij twijfel verzoeken wij u contact met ons op te nemen.

Nepfacturen

Al langer wordt geprobeerd met het verzenden van nepfacturen houders van intellectuele eigendomsrechten geld te ontfutselen. Ontvangt u een nota voor handhaving van uw octrooi of van uw merk- of modelinschrijving, controleer dan goed of deze rekening van een officiële instantie afkomstig is.

Er zijn diverse bedrijven actief die facturen verzenden voor opname van uw octrooi, merk- of modelinschrijving in een niet-bestaand of niet-officieel register. Zulke bedrijven opereren onder namen die doen denken aan overheidsinstanties, bijvoorbeeld World Bureau Intellectual Property, International Bureau for Intellectual Property, International Register for Trademark and Patent.

Ook in dit geval adviseren wij u om de nepfactuur ter beoordeling van de echtheid aan ons voor te leggen.

Over Nederlandsch Octrooibureau Werken bij Algemene voorwaarden Sitemap Disclaimer en privacy
© Copyright 2010 Nederlandsch Octrooibureau