Rechtbank Leeuwarden


Ontslag medewerkster VVV Ameland vanwege onregelmatigheden bij verhuur vakantiewoningen

Een werkneemster van de VVV op Ameland heeft haar eigen vakantiehuisjes voorgetrokken bij het geven van informatie aan belangstellenden. De kantonrechter heeft de arbeidsovereenkomst daarom per direct ontbonden.

Werkneemster is sinds 1973 -met tussenpozen- werkzaam voor de VVV op Ameland. Het is haar taak om informatie te verstrekken over de beschikbaarheid van de verschillende vakantiewoningen op Ameland. Zelf heeft de werkneemster drie vakantiehuisjes die ook via de VVV worden verhuurd. Om de schijn van bevoorrechting te voorkomen, geldt binnen de VVV de regel dat een eigen vakantiehuisje van een medewerk(st)er nooit als enige optie mag worden aangeboden, maar altijd als onderdeel van het totale beschikbare aanbod, zodat de keus uiteindelijk bij de klant ligt.

Gebleken is dat de werkneemster tegen die regel heeft gezondigd. De kantonrechter heeft daarom de arbeidsovereenkomst met onmiddellijke ingang ontbonden. Aan de werkneemster is geen vergoeding toegekend, omdat zij het ontslag aan zichzelf te wijten heeft.

LJ Nummer


BL2844

Bron: Rechtbank Leeuwarden
Datum actualiteit: 15 februari 2010