Politie Brabant Zuid-Oost

Politie vordert zeven rijbewijzen in

Zuidoost-Brabant, 15-02-2010 o Tijdens de carnaval is de politie extra alert op alcohol in het verkeer en worden op verschillende locaties alcoholcontroles gehouden. Voor beginnende bestuurders geldt een alcohollimiet van 0,2 promille, voor de niet-beginnende bestuurders is die limiet 0,5. Alles wat daarboven wordt gemeten, levert een boete, een proces-verbaal of zelfs invordering van het rijbewijs op. De politie heeft in de nacht van zondag op maandag van zeven bestuurders het rijbewijs ingevorderd omdat ze met te veel drank op achter het stuur zaten. Het rijbewijs van een achtste bestuurder met te veel drank op kon niet ingenomen worden, omdat hij niet beschikt over een geldig rijbewijs. Tegen alle bestuurders wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven


· Op de Vonderweg is maandag rond 00.10 uur een 37-jarige automobilist uit Eindhoven achter het stuur betrapt met een alcoholpromillage van bijna 1,75.


· Een 44-jarige Eindhovense bestuurder van een brommobiel werd maandag rond 1.45 uur op de Pieter Zeemanstraat aangehouden. Een alcoholonderzoek wees uit dat de man te veel gedronken had. Bij de man werd een promillage van bijna 1,65 gemeten. Hij beschikt niet over een geldig rijbewijs.


· Agenten controleerden maandagochtend tussen 3.00 en 4.00 uur op de Veldmaarschalk Montgomerylaan twee Eindhovenaren op het rijden onder invloed. Een 29-jarige automobilist werd betrapt met een alcoholpromillage van bijna 1,45 en een 21-jarige bromfietser met een promillage van 1,65. Ook de bromfietser moest zijn rijbewijs inleveren. Hij is tevens beginnend bestuurder.


· Op de N2, ter hoogte van de Aalsterweg, is maandag rond 5.45 uur een 22-jarige automobilist uit Roermond de controle over zijn auto verloren en in de berm terecht gekomen. Bij de beginnend automobilist werd een promillage van 1,35 gemeten.

Helmond


· Op de Deltaweg zagen agenten maandagochtend rond 2.20 uur een 30-jarige bromfietser uit Helmond slingerend over de weg rijden in plaats van over het fietspad. Bij controle werd bij de man een alcoholpromillage van 1,40 gemeten.


· Maandagochtend rond 2.50 uur werd op de W. Prinzenstraat een 23-jarige automobilist uit Groesbeek betrapt met te veel drank op. Agenten zagen hem op de Kanaaldijk Noord Oost door rood rijden en vervolgens in de verkeerde rijrichting rijden. Op de W. Prinzenstraat kon hij aangehouden worden. Bij de beginnend bestuurder werd een promillage van bijna 1,25 vastgesteld.

Beek en Donk


· Op de Gemertseweg is maandagmorgen rond 1.15 uur een 21-jarige beginnend automobilist uit Aarle-Rixtel gecontroleerd op alcohol. Bij de man werd een promillage van bijna 1,40 gemeten.