Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 15-02-2010

Politie arresteert 18 rijders onder invloed

TILBURG: Het Verkeershandhavingsteam van de Politie Midden en West Brabant hield tussen zondagavond 14 februari 2010 te 20.00 uur en maandagmorgen 15 februari 2010 te 05.00 uur een grootscheepse
alcoholcontrole op de Hart van Brabantlaan in Tilburg.

Resultaten
In totaal namen agenten van 679 passerende automobilisten een blaastest af. Dat leidde 18 keer tot een arrestatie omdat er sprake was teveel alcoholgebruik. Dat komt neer op 2,65 %. Van de arrestanten waren er 7 zogenaamd 'beginnende bestuurder'. In twee gevallen was het alcoholgebruik dermate hoog dat het rijbewijs van de verdachte meteen werd ingevorderde. De hoogste uitslag bedroeg 965 ug/l. Drie
verdachten bleken recidivisten te zijn.

Straffen
Bij relatief lichte overschrijdingen van de alcohollimiet (tussen 220ug/l en 350 ug/l), maakt de politie de een verkort proces-verbaal op, waarna een geldboete van de Officier van Justitie volgt. Zwaardere overtredingen (boven 350 ug/l) worden door het Openbaar Ministerie meestal aan de rechter voorgelegd. Als het alcoholgehalte van de adem van de bestuurder hoger is dan 570 ug/l wordt het rijbewijs van de betreffende verdachte ingevorderd.
Een beginnend bestuurder is iemand die korter dan vijf jaar het rijbewijs heeft. Zo iemand is al in overtreding bij een
ademalcoholgehalte van 88 ug/l. Ook het rijbewijs van een beginnend bestuurder wordt eerder ingenomen, namelijk al bij 350 ug/l.

'Catch Ken'
Tijdens de controle maakte de politie gebruik van een zogenaamd ANPR voertuig (Automatic Number Plate Recognition) waarmee de kentekens van de passerende auto's werden gescand. De kentekens werden via deze 'Catch Ken' vervolgens razendsnel vergeleken met gegevens uit diverse databanken. Zo is het mogelijk om een koppeling te leggen naar verdachten van woninginbraken, het register van gestolen voertuigen of het opsporingsregister van personen die nog gezocht worden voor strafbare feiten, openstaande boetes en belastingschulden. Met behulp van deze apparatuur werden twee snorders (illegale taxi)betrapt. De beide voertuigen werden in beslag genomen en afgevoerd. Tijdens de actie legde de Belastingdienst op negen voertuigen beslag en werd voor 936,- aan openstaande belasting schulden contant geïnd.

Automobilist betrapt op bezit vuurwapen

TILBURG: Agenten van de Tilburgse politie kregen maandagmorgen 15 februari 2010 om 07.00 uur bericht over een verdachte situatie op de kruising Bisschop Zwijsenstraat-Piusstraat. Daar gekomen zagen de agenten een auto met draaiende motor. Een portier stond open en de radio stond voluit. De bestuurder lag te slapen achter het stuur. In de auto lag echter een geladen vuurwapen. Het ging om een 9 mm Luger, waarvan de hamer al naar achter gespannen stond en dus gebruiksklaar was om af te vuren. De agenten konden het vuurwapen veilig stellen, waarna de automobilist werd gearresteerd. De 29-jarige Tilburger was onder invloed. In overleg met het Openbaar Ministerie is vervolgens zijn woning doorzocht. Hierbij werd niets bijzonders aangetroffen. De verdachte is in het belang van het verdere onderzoek in verzekering gesteld en ingesloten. Over zijn motieven is op dit moment nog niets bekend.

Politie houdt toezicht tijdens Tilburgse carnavalsavond

DISTRICT TILBURG: De politie hield toezicht tijdens de
carnavalsfestiviteiten van zondag 14 februari op maandag 15 februari 2010. Uiteraard lag de nadruk op het toezicht in het horecagebied van de Tilburgse binnenstad. Naast geüniformeerde agenten te voet, zette de politie ook rechercheurs in burger en bikers in. De binnenstad van Tilburg werd, zoals gebruikelijk, in de gaten gehouden door middel van cameratoezicht. Er was veel publiek op de been, hoewel het om minder personen ging dan de twee voorgaande dagen. De sfeer was goed en het aantal arrestaties bleef beperkt tot zeven.

- Een 31-jarige Tilburger werd aangehouden wegens eenvoudige mishandeling op de Heuvelring (23.00 uur).

- Vier Tilburgse stappers zijn opgepakt nadat zij als groep portiers te lijf gingen. Het viertal werd omstreeks 23.30 uur uit een café op het Piusplein gezet vanwege roken en drugsgebruik. De verdachten waren 17, 18, 18 en 24 jaar oud.

- Een persoon (24) werd gearresteerd vanwege het niet voldoen aan bevel of vordering door de politie. De Bosschenaar werd agressief toen hij wegens wangedrag een café werd uitgezet en weigerde om te
vertrekken.

- een 32-jarige Tilburger werd opgepakt vanwege een openstaand vonnis. Hij moest nog 40 dagen uitzitten.
Verder traden de agenten op tegen wildplassers en verkeersovertreders.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 15-02-2010 12:10 | © Regio Midden en West Brabant |