Politie Gelderland-Zuid

Met drank op achter het stuur

Buren, 15-02-2010 o In de nacht van zondag op maandag is een 22-jarige man uit Buren aangehouden op het Jan van Nassauplein, voor het rijden onder invloed.

Agenten zagen de man rijden nabij de Buitenhuizenpoort en de bestuurder trok de aandacht door zijn rijstijl. De agenten reden achter de auto aan en zagen dat de bestuurder af en toe met hoge snelheid probeerde een controle van de agenten te voorkomen. De verdachte bestuurder reed de Ridder Alartlaan in en kwam uit op het Jan van Nassauplein, waar hij snel zijn auto parkeerde. Ondanks dat hij zijn lichten had uitgedaan zagen de agenten hem niet over het hoofd. Bij het parkeren bleek de man ook nog een andere auto te hebben beschadigd.

De bestuurder moest blazen en de test op straat gaf een te hoge waarde aan. Hij werd aangehouden en op het bureau blies hij 425 ug/l. Vorig jaar november was hij ook al tegen de lamp gelopen. Door het recidiverende karakter en het feit dat hij beginnend bestuurder is zal de straf hierop fors zijn. De jonge automobilist mag zich binnenkort voor de rechtbank verantwoorden.

Laatst gewijzigd 15-02-2010 12:28 | © Regio Gelderland-Zuid |