Gemeente Zoetermeer

Actie 'OV-chipkaart voor maar 1 euro' gestart

Zaterdag 6 februari gaf wethouder Pieter Smit even na 13.00 uur op Centrum West het startsein voor de OV-chipkaartactie. Er was grote belangstelling. Enkele honderden aanwezige Zoetermeerders konden een gratis digitale foto laten maken, die nodig is voor de OV-chipkaart. De toeloop was groter dan voorzien. Na ongeveer twee uur was de voorraad digitale geheugenkaartjes op. Omdat veel mensen lang moesten wachten of zelfs voor niets kwamen, besloot wethouder Pieter Smit de teleurgestelde mensen ter compensatie een gratis beker koffie of thee aan te bieden.

Het startsein voor de hele regio was donderdag 4 februari. De invoering van de OV-chipkaart wordt door het promotieteam van het stadsgewest Haaglanden en de provincie Zuid-Holland georganiseerd, zo ook het startsein in Zoetermeer.

Tot 1 april loopt de actie van de OV-chipkaart, in plaats van EUR 7,50 voor EUR 1,- (zolang de voorraad strekt). Men kan via de site www.1eurochipkaart.nl thuis een persoonlijke OV-chipkaart aanvragen of bellen naar 0900-2100800.

Meer weten?

* www.ov-chipkaart.nl

* www.9292ov.nl