GroenLinks Rotterdam


500 handtekeningen voor ruimere openingstijden NS-stalling

Maandag 15 februari 2010, 13:49u Ivo Rodermans


500 handtekeningen voor ruimere openingstijden NS-stalling

GroenLinks heeft ruim vijfhonderd handtekeningen opgehaald voor verruiming van de openingstijden van de fietsenstalling bij het Centraal Station. De stalling aan de noordzijde sluit sinds januari dit jaar om 22.00 uur. ,,Fietsers die laat met de trein thuiskomen moeten daardoor noodgedwongen lopend naar huis", zegt GroenLinks-lijsttrekker Arno Bonte. ,,Of ze moeten 's ochtends de fiets in de stalling zetten aan de centrumkant, maar dat is flink omfietsen."

GroenLinks is erg ongelukkig met het onaangekondigde besluit van de NS om de openingstijden van de bewaakte stalling te verkorten. Bonte: ,,De fiets is een belangrijk vervoermiddel voor treinreizigers. Dat moet de NS zich goed realiseren. De bewaakte fietsenstalling is dit jaar bovendien duurder geworden. Een prijsverhoging doorvoeren en tegelijk de service verslechteren is een slecht signaal. Wij willen daarom dat de bewaakte fietsenstalling aan beide kanten van het station open blijft tot de laatste trein is aangekomen."

GroenLinks heeft in de fietsenstallingen zelf en op het plein voor het station al ruim vijfhonderd handtekeningen opgehaald van ontevreden fietsers. ,,En we hopen er nog veel meer op te halen in de komende weken", zegt Bonte. De partij gaat de handtekeningen aanbieden aan de NS. ,,De NS is verantwoordelijk voor het fietsonvriendelijke besluit en kan dus óók per direct de tijden weer verruimen." Fietsers kunnen hier ook online hun handtekening zetten.