Gemeente Rotterdam

persbericht noord: straks ook gymmen en voetballen bij het van maanenbad

Zwembad Bergpolder krijgt nieuwe functie

11 februari 2010 | Deelgemeente Noord | persbericht

Zwemmen kon je er al, in het Van Maanenbad in Bergpolder. Maar zodra de binnentuin gereed is, is het een multifunctionele sport- en speelplek voor bewoners en scholen van Bergpolder. Voetballen, volleyen, golfen, hockeyen, boogschieten, frisbeen, dat kan straks allemaal bij de omgebouwde binnentuin. De deelgemeente heeft besloten een investeringssubsidie van een kleine EUR 260.000 te verstrekken om dit mogelijk te maken.

Bij mooi weer wordt het binnenterrein als ligweide gebruikt. Niet efficiënt voor een dergelijk grote oppervlakte. Aangezien in Bergpolder de ruimte om te spelen en te sporten schaars is, ligt in deze binnentuin de oplossing. Met een paar aanpassingen kan het grasveld omgetoverd worden tot twee sportveldjes, terwijl het in de zomer gewoon dienst blijft doen als ligweide. Er komt daarnaast een kunstgrasveld waarop verschillende sporten kunnen worden beoefend. Variërend van voetbal en volleybal tot handbal, hockey en basketbal. Ook komen er twee tafeltennistafels en voetbaltafels te staan en een multifunctioneel toestel. Het is een klimrek voor volwassenen waarop ze allerlei bewegingen en oefeningen kunnen doen om gezond te blijven. Kinderen kunnen er ook mee aan de gang, want het is een prachtig toestel om op te klimmen.

Met dit project krijgt het Van Maanenbad er een nieuwe functie bij: naast zwemmen zijn er nu ook andere vormen van bewegen en sporten mogelijk. De gebruikers zijn de bezoekers van het bad. Maar het doel is ook om andere bewoners uit de wijk in een aantrekkelijke omgeving aan het bewegen en sporten te krijgen. Zij hoeven geen toegangsbewijs te kopen voor het bad, maar kunnen apart toegang krijgen tot de binnentuin. Daarnaast is de binnentuin geschikt voor basisscholen voor bijvoorbeeld de sportles of een sportdag en het buurtsportwerk. Ook andere groepen volwassen kunnen er terecht. De medewerkers van het Van Maanenbad verzorgen het beheer en houden toezicht.