Technische Universiteit Eindhoven

Ger Maas voorzitter European Construction Technology Platform

Geplaatst: 15 februari, 2010

Het European Construction Technology Platform (ECTP) heeft Ger Maas verkozen tot voorzitter. Maas is directeur Strategie van Koninklijke BAM Groep nv, en deeltijd hoogleraar bij de TU/e-faculteit Bouwkunde.

Prof.ir. Ger Maas.

Prof.ir. Ger Maas is hoogleraar Uitvoering en Organisatie bij de Unit Performance Engineering for Built Environments (PEBE). Maas is tevens voorzitter van ENCORD, European Network of Construction Companies for Research and Development.

Het ECTP verenigt meer dan 120 lid-organisaties, waaronder grote bouwondernemingen, universiteiten, researchcentra en maatschappelijke organisaties. Het platform is opgericht in 2004 om een visie en een strategische agenda op te stellen voor onderzoek en ontwikkeling binnen de Europese bouwsector. ECTPs speerpunten zijn, onder andere, goed binnenmilieu, gezonde gebouwen, cultureel erfgoed, ondergronds bouwen, milieu-effecten van het bouwen, betrouwbaar bouwen, integratie van bouwprocessen en het bijdragen aan een duurzame samenleving.

Virtueel bouwen en de consequenties van vergrijzing en ontgroening voor de Europese bouw en samenleving zijn de speciale aandachtspunten van Maas als nieuwe ECTP-president.