Deltion College


nieuws

12-02-10

Fractievoorzitter PvdA op bezoek bij START.Deltion

Een PvdA-delegatie, waaronder fractievoorzitter Mariëtte Hamer en kamerlid Anja Timmer, bracht vrijdag een bezoek aan START.Deltion in Zwolle, een plek waar burgers middels scholing hun maatschappelijke kansen kunnen verbeteren. De politici traden in gesprek met cursisten om uit eerste hand te horen op welke manier de politiek deze groep kan ondersteunen.

Een van de onderdelen van het bezoek, een groepsgesprek met allochtone vrouwen, gaf een goed beeld van de moeilijkheden waarmee nieuwkomers kampen. Stuk voor stuk blijkt het te gaan om gemotiveerde mensen, die zonder steuntje in de rug niet ver komen. Onder de vrouwen bevindt zich een Afghaanse kinderarts wiens diploma in Nederland niet wordt erkend. Bij START.Deltion maakt ze voorzichtig een herstart. Met de combinatie van beroepsonderwijs, extra taalonderwijs en stage hoopt ze gauw weer iets te kunnen betekenen voor de maatschappij.

De delegatie bestond - naast de landelijke kopstukken - uit vertegenwoordigers van de provinciale en plaatselijke politiek. Van de gemeente Zwolle waren wethouder Knol en PvdA-lijsttrekker Eefke Meijerink present. Zwolle zet via haar participatiebeleid nadrukkelijk in op zogenaamde duale trajecten. Dat betekent dat onderwijs in het teken staat van werk en dat werken samengaat met doorleren. Bij START.Deltion vinden we doelgroepen die op deze manier op weg zijn naar een betere plek in de samenleving. Inburgeraars krijgen taalonderwijs in een beroepscontext, langdurig werklozen kunnen zich oriënteren op herscholing en ongediplomeerde jongeren worden via passende praktijkervaringen begeleid richting een mbo-kwalificatie.
---