Gemeente Stadskanaal

De gemeente wil een bijdrage van 12.000 euro beschikbaar stellen voor de realisatie van een basketbalkooi op het plein bij jongerencentrum De Kwinne in Stadskanaal. Het gaat om een kooi van 10 bij 15 meter, die zich ook nog eens leent voor boardingvoetbal. Door deze basketbalkooi te realiseren, nemen de sportieve en recreatieve mogelijkheden toe voor de oudere jeugd, ook uit de andere wijken.

Voorwaarde is dat ook Welstad de financiering rond krijgt. Via Leadersubsidies, fondsen en uit eigen middelen denkt Welstad 21.000 euro bijeen te krijgen. In dat geval vult de gemeente de resterende 12.000 euro aan.

In oktober 2008 is het jongerencentrum De Kwinne officieel geopend. Sindsdien blijkt het een uitdagende en levenslustige plaats te zijn waar jongeren elkaar ontmoeten en gebruik maken van een gevarieerd activiteitenaanbod. Naar een ontwerp van skaters is naast De Kwinne een skatebaan gebouwd en nu kan ook het plein bij De Kwinne optimaal worden aangepakt door een basketbalkooi te realiseren. Bij de aanleg hiervan wordt rekening gehouden met de toeschouwers.
* 15 februari 2010