Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout, 15-02-2010

Twee Oosterhouters opgepakt naar aanleiding van mishandeling

OOSTERHOUT: Twee Oosterhouters (18 en 19 jaar) zijn in de nacht van zondag 14 februari op maandag 15 februari 2010 opgepakt vanwege openlijke geweldpleging. Het dronken duo liep rond 02.00 uur in de Klappeijstraat met stokken tegen straatmeubilair en andere objecten te slaan. Toen zij daarover werden aangesproken ontstond er een
schermutseling. In het tumult raakte een 34-jarige vrouw licht gewond. Ze kreeg met een stok een klap tegen haar kaak wat een striem
opleverde. De gewaarschuwde politie was snel ter plaatse en
arresteerde de twee verdachten. Zij zijn in het politiebureau
verhoord, waarna er proces-verbaal tegen hen is opgemaakt.
Het 34-jarige slachtoffer deed aangifte van mishandeling. De vrouw maakte deel uit van het zogenaamde sus-team. Ze surveilleerde als beveiliger in het Oosterhoutse centrum om wanordelijkheden en openbare orde verstoringen te voorkomen. Deze vorm van toezicht is nieuw in Oosterhout en heeft de afgelopen dagen zijn vruchten al afgeworpen. De reacties vanuit het stappubliek zijn overwegend positief. Ook
horecaondernemers en politie zien duidelijk een meerwaarde van dit sus-team. Deze mishandeling wordt dan ook gezien als een incident.

Autovernielers opgepakt in Kaatsheuvel

KAATSHEUVEL: Op maandag 15 februari 2010 om 01.30 uur arresteerde de politie twee jongemannen uit Kaatsheuvel op verdenking van vernieling. Volgens getuigen trapte het tweetal spiegels van geparkeerde auto's aan de Dr. Van Beurdenstraat. Op basis van het signalement van hun (opvallende) carnavalsoutfit werd het tweetal ingerekend. Het was op dat moment erg druk op straat en veel omstanders meenden zich met de gebeurtenissen te moeten bemoeien.
De politie heeft in ieder geval een personenauto gezien waarvan een buitenspiegel geheel vernield was. Mogelijk is er meer schade. Gedupeerden worden verzocht om in dat geval contact op te nemen met de politie via 0900-8844

Zes woninginbraken in het district Oosterhout

DISTRICT OOSTERHOUT: Er is op zes plaatsen ingebroken in woningen in het politiedistrict Oosterhout. Hieronder een overzicht.

Tussen zondag 14 februari 2010 14.15 uur en maandag 15 februari 2010 03.00 uur werd er ingebroken in een woning aan de Coornhertstraat. De bewoonster kon bij thuiskomst niet naar binnen omdat de voordeur op de knip zat. De inbrekers waren via een draairaam aan de achterkant haar huis binnen gekomen. Nadat ze de hele woning doorzocht hadden gingen de criminelen er met de laptop van de vrouw vandoor.
In dezelfde straat werd ook op een ander adres ingebroken. Dat gebeurde in de vooravond van zondag 14 februari. Rond 21.00 uur kwam de bewoonster thuis en ontdekte de inbraak. Ook hier kwam men binnen door een raam aan de achterkant te forceren. De daders hadden bij deze inbraak sieraden buitgemaakt.
Computerapparatuur, een videocamera, 2 fotocamera's en contant geld werden buitgemaakt bij een woninginbraak aan het Lange Pad in
Genderen. De inbraak werd door bewoners zondagavond bij thuiskomst ontdekt. De daders waren het huis binnengekomen door een thermopane ruit van de garage in de slaan.
Zondagavond rond 21.30 uur drongen twee gemaskerde mannen een woning aan het Bloemenoordplein binnen. De inbrekers zijn, toen zij een van de bewoners tegenkwamen, zonder buit weer vertrokken.
Ook bij een inbraak aan de Laakdijk in Terheijden gingen de inbrekers er zonder buit vandoor. De inbraak werd zondagmiddag ontdekt. De bewoners waren op dat moment niet thuis. De inbraak werd ontdekt door een voorbij fietsende kennis, die de politie in kennis stelde. Er werden de nodige vernielingen gepleegd om binnen te kunnen komen. Eenmaal binnen werd het gehele pand doorzocht. De daders waren vermoedelijk naar iets specifieks, want ze hadden geen oog voor de aanwezige waardevolle apparatuur.

Het voorkomen van een inbraak begint bij goed hang- en sluitwerk aan zowel de voor- als achterkant van een huis. De politie wijst erop dat bij een woning met het keurmerk Veilig Wonen de kans op een inbraak 90% kleiner is, dan bij een woning zonder dit keurmerk. Het keurmerk richt zich op het tegenhouden van de gelegenheidsinbreker, iemand die snel en op een eenvoudige wil inbreken. Veel verzekeraars geven korting op de premie van de inboedelverzekering als de woning voldoet aan de eisen van het keurmerk Veilig Wonen. Kijk voor meer informatie op: www.politiemwb.nl of op www.politiekeurmerk.nl

Arrestaties na openlijke geweldpleging

MADE: In Made zijn twee mannen opgepakt vanwege openlijke
geweldpleging. Dat gebeurde zondagavond 14 februari rond 22.00 uur in de Nieuwstraat. De twee verdachten zijn allebei 21 jaar oud en afkomstig uit Made. Tegen hen is aangifte gedaan door een 46-jarige vrouw uit Made. Zij zou zonder aanleiding door hen tegen de grond zijn geduwd en daarna zijn geslagen. Er waren diverse getuigen van het voorval. De politie is op dit moment bezig om op basis van alle verklaring meer duidelijk te verkrijgen. De twee verdachten zijn in het belang van het verder onderzoek in verzekering gesteld.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 15-02-2010 14:49 | © Regio Midden en West Brabant |