Politie Zaanstreek-waterland

Drankrijders en hardrijders

Zaanstad, 14-02-2010 o Op de Dr. H. G. Scholtenstraat heeft de politie zondagmiddag een verkeerscontrole gehouden.

Gelet werd onder andere op snelheid en het rijden onder invloed. In totaal werden 127 bestuurders aan de kant gezet voor een blaastest. Alleen een 60-jarige bromfietser uit Koog aan de Zaan had te diep in het glaasje gekeken. Hij had bijna twee keer zoveel drank op als wettelijk is toegestaan. Verder werden drie bestuurders die te snel reden, een bestuurder die geen gordel droeg en een bestuurder zonder rijbewijs bekeurd.

Op de Provincialeweg Zaandam-Castricum werd in de nacht van zaterdag op zondag

gecontroleerd. Zon 300 bestuurders, komend uit de richting van Wormerveer, werd een blaastest afgenomen. Drie beginnende bestuurders, een 21-jarige man uit Velsen, een 22-jarige man uit Volendam en een 22-jarige man uit Amsterdam hadden teveel gedronken. Laatstgenoemde had het meeste gedronken en moest zijn auto laten staan en zijn rijbewijs inleveren. De automobilist had 1,28 promille alcohol in zijn bloed. Verder werd ook van twee hardrijders het rijbewijs ingevorderd. De twee reden 116 en 108 km per uur waar 50 km per uur is toegestaan. Nog eens zes hardrijders kregen een boete. Een van hen kreeg er zelfs twee omdat hij behalve te hard ook zonder rijbewijs reed.

Tijdens de controle waren er meerdere bestuurders die probeerden om te keren bij het zien van de politie. De keerders werden vervolgens door motoragenten naar de controleplaats geleid.