Gemeente Spijkenisse


Rayontent voor Schoon-Schip-Trein goed bezocht

15 februari 2010

Spaarlampen Waterland

Bijna 500 bewoners van Snoekenveen en Baarsveen bezochten zaterdag 13 februari 2010 de rayontent op de parkeerplaats bij de kruising Baarsveen met Landmeter.

De tent is geplaatst om voorafgaand aan de Schoon-Schip-Trein bewoners de kans te geven vragen te stellen en suggesties te doen over de Schoon-Schip-Trein en de aanpak van Snoekenveen en Baarsveen die hierna van start gaat. In de rayontent waren medewerkers aanwezig vanuit gemeente Spijkenisse, Reinis en de woningcorporaties.

Alle bewoners van Baarsveen en Snoekenveen ontvingen een tegoedbon een set spaarlampen kon worden afgehaald in de rayontent. Verantwoordelijk wethouder Jan Willem Mijnans was zaterdag in de rayontent aanwezig om spaarlampen uit te delen, vragen te beantwoorden en bewoners te woord te staan.

Grondige aanpak
De buurten Snoekenveen en Baarsveen worden in 2010 grondig aangepakt. Naast het kleine onderhoud dat standaard in alle wijken wordt gedaan, staat dit jaar een grondige aanpak van de buitenruimte in Snoekenveen en Baarsveen in de planning. De aanpak van Snoekenveen en Baarsveen wordt afgetrapt met de Schoon-Schip-Trein die vanaf 01 maart 2010 door beide buurten rijdt. De Schoon-Schip-Trein ontdoet in een week tijd de wijk van het meeste zwerfvuil. Ook wordt in die week onkruid verwijderd en worden kleine reparaties uitgevoerd. De week wordt afgesloten met een inzameling van grofvuil op zaterdag 06 maart 2010.

Na de Schoon-Schip-Trein start de verdere aanpak van Baarsveen en Snoekenveen. In 2010 staan onder meer de vernieuwing van stukken bestrating en fietspad, de aanplant van groenvakken en de plaatsing van hekwerken en speelvoorzieningen op de planning. Onnodige paaltjes en schampblokken worden verwijderd, het fietspad krijgt een bromfietsdrempel en, waar mogelijk, komen extra parkeerplaatsen. Sommige parkeervakken kunnen beter en overzichtelijker ingedeeld worden.