Antillenhuis


Ruim 9.000 bezoekers op Emigratiebeurs 2010

De emigratiebeurs in Houten heeft het afgelopen weekend meer dan 9.000 bezoekers getrokken. De emigratiebeurs werd dit jaar voor het eerst in Houten georganiseerd. De oude locatie in Nieuwegein was te klein geworden.

Het Antillenhuis was voor de derde keer aanwezig de Emigratiebeurs. Met ruim 300 organisaties, specialisten uit de hele wereld op het gebied van wonen, werken, stage en ondernemen in het buitenland is de Emigratiebeurs de meest veelzijdige en grootste beurs voor Internationale Mobiliteit ter wereld geworden.

Jaarlijks groeit het aantal Nederlanders dat naar het buitenland verhuist. Volgens cijfers van het Centraal Bureau Statistiek (CBS) emigreerden er zo'n 320 Nederlanders per dag in het jaar 2009.

Medewerkers van het Antillenhuis informeerden de bezoekers over de eilandgebieden, de vergunningen, de plaatselijke overheid, wensen en eisen waaraan men moet voldoen voor vestiging op de Antillen. De speciaal voor de beurs gemaakte baniers, flyers en brochure met emigratietips vormden een welkome aanvulling op de mondelinge informatie. De folder is digitaal geplaatst op www.antillenhuis.nl onder digitaal loket, wonen en werken. Naast algemene informatie over emigreren naar de Antillen, informeerden medewerkers van de Afdeling Werving en Selectie de bezoekers over de arbeidsmarkt op de Antillen.

Dit jaar was er voor het eerst een heel gangpad gereserveerd voor de Antilliaanse deelnemers. Zo konden de bezoekers door een `Antilliaans straatje' lopen.

Overige deelnemers waren o.a.: Modansa Aruba, Ban Boneiru Bek, RBBT Bank & Antilles Finance, Kennis voor Curaçao / Wereldstage, Villapark Fontein, Int Ent, Maduro & Curiels Bank, Villapark Flamboyant, Global Resourcing, International Freight Consolidators.
---

Gepubliceerd op: 15-02-2010 Bron: Antillenhuis