leerplichtwet Arnold zegt: Ministerie OCW kamerstukken, index, pdf Titelbalk gaf:

Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

2010Z03235

Vragen van het lid Verdonk (Verdonk) aan de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap over de speciale bevoegdheid van een schooldirecteur met betrekking tot de leerplichtwet. (Ingezonden 17 februari 2010)


1
Bent u ervan op de hoogte dat Prinses Amalia dit jaar aanwezig is bij de Olympische Winterspelen en daardoor een week school mist? 1)


2
Bent u ervan op de hoogte dat leerplichtambtenaren beweren dat dit in strijd is met de leerplichtwet?


3
Kunt u de berichten op internet bevestigen dat de directeur van de Bloemcampschool in Wassenaar Prinses Amalia vrij gegeven heeft, omdat zij al een klas heeft overgeslagen? Zo nee, met welke reden heeft de schooldirecteur dan extra vrije dagen toegekend?


4
Bent u op de hoogte van de oproep van gemeente Utrechtse Heuvelrug aan ouders om schoolgaande kinderen niet eerder thuis te houden voor de krokusvakantie, omdat dit een overtreding van de leerplicht wet is en een `slecht signaal van de ouders' is? Zo ja, staat u achter deze oproep?


5
Wat is het feitelijke verschil tussen het thuishouden van kinderen in verband met een wintersportvakantie en het bezoeken van de Olympische Spelen met het oog op de leerplichtwet?


6
Kunnen ouders volgend jaar een verzoek indienen bij de schooldirecteur voor extra vrije dagen voor hun kind om zo op tijd op wintersport te kunnen?


1) de Volkskrant, 12 februari 2010: "'Prinses Amalia had nooit vrij mogen krijgen voor de Winterspelen'"
Gemeente Utrechtse Heuvelrug, "Krokusactie leerplicht"