Politie Groningen

Mannen overvallen supermarkt

Groningen, 15-02-2010 o Twee onbekende mannen hebben maandagochtend omstreeks 10.20 uur een supermarkt aan het Wielewaalplein in Groningen overvallen.

Het duo kwam de supermarkt binnen, terwijl er meerdere klanten in het pand aanwezig waren. De overvallers sprongen over een kassa, waarna twee caissières met een scherp voorwerp werden bedreigden. Beiden moesten hierna de kassa openen. Vervolgens nam het tweetal geld weg uit de kassa. Met de buit gingen de overvallers er in een rode auto vandoor.

Korte tijd later trof de politie op de Oosterkade in Groningen de door de overvallers gebruikte auto aan. De auto was door de mannen in brand gestoken. De brandweer wist de autobrand snel te blussen. De wagen werd veiliggesteld voor sporenonderzoek. Technische rechercheurs wisten enkele sporen veilig te stellen.

Geschrokken

Door de overval is de supermarkt tijdelijk dicht gegaan. Het personeel is vanwege de overval erg geschrokken. Voor de medewerkers werd zowel slachtofferhulp als bedrijfsopvang geregeld. stelt een onderzoek in naar de daders van de overval.

Opgeloste overval

Het Roofcoördinatieteam heeft vorige week de eerste overval, die in 2010 gepleegd werd, al opgehelderd. De overval vond plaats op zaterdag 9 januari, omstreeks 15.00 uur in een specialiteitenwinkel op de Amkemaheerd in Groningen plaats.

Dankzij gedegen recherchewerk kwam het team een 22-jarige man uit Lelystad en een 19-jarige man zonder vaste woonplaats op het spoor. Het duo was de winkel binnengekomen, waarna de eigenaar met een boksbeugel wordt geslagen. Hij liep door de klap licht letsel aan zijn gezicht op. Daarnaast werd een mes getoond tijdens de overval. Uiteindelijk gingen beide overvallers er met een buit van 200 euro, mobiele telefoon en een laptop vandoor. Beide verdachten werden begin februari buiten heterdaad aangehouden. Zij bekenden de overval te hebben gepleegd. De rechter-commissaris heeft beide overvallers in bewaring gesteld.