FNV

fnv_belastingservice

15-2-2010

FNV Belastingservice verwacht wederom een grote opkomst

Ook dit jaar staan de 6000 vrijwilligers van de FNV Belastingservice weer klaar om leden die de beruchte blauwe envelop hebben ontvangen te helpen. Naar verwachting 350.000 mensen zullen gebruikmaken van deze gratis dienstverlening van Nederlands grootste vakcentrale en aangesloten bonden. Niet alleen worden zij geholpen bij het invullen van het aangiftebiljet inkomstenbelasting, zij kunnen er ook terecht voor eventuele nazorg.

Landelijk coördinator Regina de Valk van de FNV Belastingservice verwacht een grote opkomst. Ook omdat vorig jaar de aftrekmogelijkheden voor ziektekosten zeer ruim waren en voor extra toeloop zorgden. Die mensen hebben nu weer een aangiftebiljet ontvangen. Tegelijkertijd tempert ze de verwachtingen: "De regeling ziektekosten is met ingang van 2009 flink versoberd."

Toeslagen De Valk constateert ook een tegengestelde ontwikkeling: "Het belang van aftrekposten wordt minder, terwijl dat van toeslagen juist toeneemt. We spelen daarop in. Onze vrijwilligers zijn getraind in het herkennen van een recht op toeslag. Soms is dat pas herkenbaar nadat de aangifte is verzorgd. Ook letten zij op wijzigingen die je moet doorgeven aan de belastingdienst om te voorkomen dat je later weer (delen van) de ontvangen toeslag moet terugbetalen."

Heffingskortingen Volgens De Valk zijn de FNV-vrijwilligers alert op de mogelijkheid van heffingskortingen: "We merken te vaak dat mensen geen aangifte doen in een situatie waarin dat wel aan te raden is: bij doorwerken boven de 61 bijvoorbeeld, of bij werken terwijl men kinderen onder de 12 verzorgd."

Goed om te weten Via de website van de FNV kunnen FNV-leden invuladressen en telefoonnummers vinden om een afspraak te maken. De service heeft niet één algemene startdatum. Vandaag begint bijvoorbeeld Amsterdam, maar in Soest kun je al sinds twee weken bellen voor een afspraak. De meeste invulpunten starten volgende week. Alle relevante informatie vind je via onderstaande links.

FNV Belastingservice

Invuladressen, startdata en openingstijden

Online afspraak maken