GroenLinks Rotterdam


Wethouder Grashoff benoemt homo-ambassadeurs

Maandag 15 februari 2010, 18:33u Ivo Rodermans


Om homoseksualiteit beter bespreekbaar te maken benoemt heeft wethouder Rik Grashoff (GroenLinks) vijf prominente Rotterdammers benoemd tot homo-ambassadeur. Mark Harbers, Herman Meijer, Hugo Bongers, Kees Vrijdag en Joke Ellenkamp gaan zich via gesprekken met directies van scholen en maatschappelijke organisaties ervoor inzetten om homoseksualiteit beter bespreekbaar te maken en de acceptatie ervan te vergroten.

Wethouder Rik Grashoff (Participatie, Cultuur en Milieu) maakte de vijf namen vanochtend bekend bij het jaarlijkse Roze Ontbijt in het stadhuis aan de Coolsingel. ,,In Rotterdam wonen naar schatting 60.000 homo's en lesbo's. Rotterdam wil een stad zijn waar zij zich veilig en thuis voelen. Teveel homo's en lesbo's voelen zich echter onveilig in hun directe woonomgeving en hebben het gevoel gediscrimineerd te worden vanwege hun seksuele identiteit", aldus Grashoff.

De ambassadeurs gaan hun omvangrijke netwerk gebruiken om op niveau van directie en bestuurders het gesprek aan te gaan over de positie van homo's. Ze zijn daarbij een soort vooruitgeschoven post van het COC, Jongerensociëteit Apollo en de Stichting Rotterdam Verkeert. Onderwijsinstellingen zijn het eerste aan de beurt, daarna gaan de ambassadeurs het gesprek aan met migrantenorganisaties.

De ambassadeurs staan bekend om hun betrokkenheid bij de stad en hun grote netwerk. Herman Meijer was eerder wethouder voor GroenLinks in Rotterdam. De ambassadeurs krijgen voor hun inzet een symbolische vergoeding.