Gemeente Ermelo


Ondernemend de uitkering uit

Informatiemiddag over het starten van een onderneming vanuit een uitkering. Welke mogelijkheden heeft u? Wat mag wel, wat mag niet?

Dinsdag 16 februari 2010 van 15.00 uur tot 18.00 uur.

Deze bijeenkomst laat u de mogelijkheden zien die er zijn voor iedereen die zich in een uitkeringssituatie (WWB, WW en WAO/WIA) bevindt en een bedrijf wil starten. Deze middag komen de volgende onderwerpen aan bod:

* regels (wat mag wel en niet van de uitkeringsinstanties / sollicitatieplicht);

* begeleidingsmogelijkheden voor starters vanuit een uitkering;
* mogelijkheden voor financiering en inkomensondersteuning zelfstandig ondernemerschap;

* algemene informatie over het starten van een eigen bedrijf (stappenplan);

* valkuilen en tips bij het starten van het eigen bedrijf.

Daarnaast heeft u de mogelijkheid om uw persoonlijke vragen te stellen aan deskundigen op de informatiemarkt. De volgende partijen zijn aanwezig zijn op de Informatiemarkt: Qredits, Het GROS, Zelfstandigen Loket Flevoland, Kamer van Koophandel, IkStartSmart© Gelderland, IMK, Advisor, Ondernemend Reïntegreren, Elephant HRD&M en UWV WERKbedrijf.

Na afloop weet u welke regelingen en mogelijkheden er zijn om vanuit een uitkering een eigen bedrijf te starten (begeleiding, financiering en inkomensondersteuning) en heeft u inzicht in de te nemen stappen bij het starten van uw bedrijf.

De bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 16 februari 2010 van 15.00 uur tot 18.00 uur in het gebouw "Werkwereld" aan de Wethouder Jansenlaan 1 in Harderwijk. De informatiemiddag is bedoeld voor iedereen uit de gemeenten Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Elburg, Zeewolde en Putten die zich wil oriënteren op het starten van een eigen bedrijf.

Aan deelname zijn geen kosten verbonden.
Locatiegegevens: Gebouw Werkwereld, Weth. Jansenlaan 1, 3844 DG Harderwijk